Wall Street: Άκαρπη η προσπάθεια για νέο ενδοσυνεδριακό cameback, στο -2,28% ο Nasdaq

Άκαρπη στέφθηκε η προσπάθεια της Wall Street για επανάληψη για δεύτερη ημέρα της εντυπωσιακής χθεσινής ενδοσυνεδριακής ανατροπής και της επιστροφής των δεικτών σε θετικό έδαφος.

Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες, μακριά πάντως από τα χαμηλά ημέρας, αν και επιχείρησαν ξανά στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης ένα cameback παρόμοιο με αυτό της Δευτέρας, το οποίο μάλιστα έφερε προσωρινά σε θετικό έδαφος τον Dow Jones.

Τελικά, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,19% στις 34.297,73 μονάδες, ο  S&P 500 στις 4.356,45 μονάδες με πτώση -1,22% ενώ ο Nasdaq

στις 13.539,29 μονάδες με βουτιά  -2,28%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι American Express (8,83%), IΒΜ (5,65%) και Chevron (4,25%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Salesforce (-3,43), Microsoft (-2,66%) και Walgreens (-2,65%).

Η μεγάλη ημέρα είναι αναμφίβολα η Τετάρτη, όπου οι επενδυτές θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της FED και κυρίως στις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ μετά το τέλος της πρώτης συνεδρίασης των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για το 2022.

Η αγορά αναμένει να αφουγκραστεί από τα συμφραζόμενα τις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει η νομισματική πολιτική της FED μέσα στο 2022. Οι επενδυτές και οι αναλυτές έχουν προεξοφλήσει τουλάχιστον 4 αυξήσεις βασικών επιτοκίων κατά 0,25% έκαστη μέσα στο έτος. Ωστόσο ακούγονται ήδη εκτιμήσεις πως η FED θα θελήσει να προχωρήσει πιο δραστικά προκειμένου να περιοριστεί ο υψηλός πληθωρισμός.

Η ανησυχία για τις επιπτώσεις μιας αύξησης των επιτοκίων στην ανάπτυξη ενισχύεται καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ: Μειώνει τις προβλέψεις για παγκόσμια ανάπτυξη το 2022 – Επιμένει ο πληθωρισμός (στο 4,4% από 5,9% το 2021).

Παράλληλα, προβλέπει πως ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί υψηλότερα για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι προβλεπόταν τον Οκτώβριο, με τις συνεχιζόμενες διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις υψηλές τιμές ενέργειας να συνεχίζονται και το 2022.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η 3M Co. ανακοίνωσε σήμερα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η Johnson & Johnson δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τα έσοδα για το δ’ τρίμηνο. Η General Electric επίσης έχασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα έσοδα.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η Microsoft ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα τριμήνου(κέρδη  2,48  δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για 2,31 δολάρια ανά μετοχή, έσοδα 51,73 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για έσοδα 50,88 δισ. δολάρια). Ωστόσο η μετοχή της υποχωρεί κατά 3,83% στη μετασυνεδριακή διαδικασία.

Διαβάστε επίσης

Ανοδικά έκλεισαν την Τρίτη τα πολύτιμα μέταλλα – Νέο άλμα 2,2% για το παλλάδιο

Ανέκαμψαν οι ευρωαγορές από τις βαριές απώλειες της Δευτέρας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Άκαρπη, -228, Nasdaq,Wall Street, akarpi, -228, Nasdaq