Wall Street: To roller-coaster συνεχίζεται, νέα πτώση στο τέλος για τους δείκτες

Για μια ακόμη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street έδειξα αδυναμία να κρατήσουν τα κέρδη που σημείωναν στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρα, κλείνοντας και την Πέμπτη σε αρνητικό έδαφος.

Ειδικότερα, ο  Dow Jones έκλεισε στις 34.160,78 μονάδες με πτώση  -0,02%, ο S&P 500 στις 4.326,51 μονάδες με απώλειες -0,54% ενώ ο Nasdaq στις 13.352,78 μονάδες με βουτιά -1,40%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινήθηκε πτωτικά προς το 1,81%, μετά τη χθεσινή άνοδο.

Η έντονη μεταβλητότητα,

με τις έντονες διακυμάνσεις, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των τελευταίων συνεδριάσεων στη Wall Street. Οι τρεις βασικοί δείκτες παραμένουν σε αρνητικό έδαφος τον Ιανουάριο.

Η αγορά κινήθηκε στον απόηχο των ανακοινώσεων της FED, η οποία άναψε το σήμα για μια πρώτη αύξηση των βασικών της επιτοκίων από το 2018, πιθανότατα τον Μάρτιο. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ ταρακούνησε τις αγορές την Τετάρτη λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα έχει «αρκετά περιθώρια» να αυξήσει τα επιτόκια προτού επηρεάσει αρνητικά την απασχόληση.

Την ίδια ώρα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ στο τέταρτο τρίμηνο σημείωσε άλμα 6,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος , όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη από το υπουργείο Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones περίμεναν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 5,5%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Intel και η Tesla δημοσίευσαν ισχυρά στοιχεία για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ωστόσο οι μετοχές τους υποχώρησαν κατά 7,04% και 11,55% αντίστοιχα.

Αντίθετα άνοδο 7,51% σημείωσε η μετοχή του Netflix  μετά την είδηση ​​ότι ο Bill Ackman της Pershing αγόρασε 3,1 εκατομμύρια μετοχές .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street,-coaster