Wall Street: Ανοδικές τάσεις «δείχνουν» τα futures – Κοντά στο ιστορικό του υψηλό ο S&P 500

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν την Τρίτη τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 να πλησιάζει στο ιστορικό υψηλό του Φεβρουαρίου.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,3% στις 27.791,44 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 3.360,47 μονάδες με άνοδο 0,27%, μια ανάσα από το ιστορικό ρεκόρ του στις 3386,2 μονάδες.  Αντίθετα, ο Nasdaq έκλεισε στις 10.968,36 μονάδες με απώλειες -0,39%.

Ώθηση στις αγορές και αισιοδοξία στους επενδυτές φαίνεται να δίνει η ανακοίνωση ότι η Ρωσία

δοκίμασε ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορονοϊού, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να λέει ότι η κόρη του ήταν από τους πρώτους που το δοκίμασαν, με τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά. Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που εγκρίνει εμβόλιο κατά του Covid-19, ωστόσο πρέπει ακόμη να ολοκληρώσει τις τελικές δοκιμές, αν και η μαζική παραγωγή αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Η προσοχή των επενδυτών παρέμεινε στραμμένη στις προοπτικές περαιτέρω δημοσιονομικών κινήτρων από το Κογκρέσο, αφού ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο υπέγραψε μια σειρά εκτελεστικών εντολών για παροχή οικονομικής στήριξης. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα διατάγματα που υπέγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, οι πολιτείες θα πρέπει να καταβάλουν 400 δολάρια την εβδομάδα στους ανέργους, μαζί με τα επιδόματα ανεργίας, με το 75% της χρηματοδότησης να προέρχεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Επίσης, ενθαρρυντικές για την αγορά ήταν και οι δηλώσεις του Τραμπ, ο οποίος ανέφερε την Δευτέρα ότι εξετάζει σοβαρά τη μείωση του φορολογικού συνελεστή των κεφαλαιακών κερδών, μια κίνηση που είχε απορρίψει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο ταμπλό, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 317 μονάδων ή 1,17%, με εκείνα του S&P 500 να κερδίζουν 0,58%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq, παρουσιάζουν πτώση 0,15%.

Keywords
Τυχαία Θέματα