To απίστευτο μυστικό που συζητά η Μύκονος, η πανάκριβη εκεχειρία που κέρδισε ο Κόκκαλης, το win-win deal Holterman- Ψάλτη και γιατί o Μυλωνάς είπε Basta στον Μιχαηλίδη

Το Force majeure των 4,5 εκατ. € της Οικογένειας Δακτυλίδη….

«Φτου! Να μην τους ματιάξουμε!» έλεγαν όλοι στο πάρτι του Nammos, αλλά όλοι κρυφοκοίταζαν με ζήλια (και λίγο φθόνο) τα μέλη της τυχερής οικογένειας Δακτυλίδη που κατάφεραν -σύμφωνα με τις φήμες της αγοράς- κάτι πρωτοφανές και αξιοζήλευτο!

Εισέπραξαν -λένε- όχι ένα ούτε δύο αλλά 4,5 εκατ. Ευρώ (!) ως… ασφαλιστική αποζημίωση (!!) για την ζημιά που υπέστησαν οι ξενοδοχειακές τους μονάδες από τον κορωνοϊό.

Οι ψίθυροι έγιναν επιφωνήματα θαυμασμού, μόλις οι celebrities του Νησιού πληροφορήθηκαν τους όρους του Ασφαλιστικού Συμβολαίου που είχαν προνοήσει να υπογράψουν οι εταιρείες Ε. Δακτυλίδης Α.Ε. και Ζεύς των Μάριου και Βαγγέλη Δακτυλίδη οι οποίες έχουν συνδέσει το όνομά τους με το μυκονιάτικο τουρισμό, καθώς ελέγχουν 10 ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί των Ανέμων.

Το Ασφαλιστικό Συμβόλαιο που υπέγραψε ο κ. Δακτυλίδης, με μεγάλη Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρεία (η οποία ευτυχώς είχε αντασφαλιστεί σε μεγάλο εξειδικευμένο οργανισμό του εξωτερικού), προέβλεπε γενναία αποζημίωση σε περίπτωση που υπήρχαν ακυρώσεις κρατήσεων και μειωμένη πληρότητα στα ξενοδοχεία τους, εξαιτίας «απρόβλεπτου γεγονότος» ή «ανωτέρας βίας» (Force Majeure όπως είναι ο τεχνικός όρος).

Με απλά λόγια το …απρόβλεπτο …γεγονός του CoViD-19 προκάλεσε ζημιές στις τουριστικές επιχειρήσεις της Οικογένειας Δακτυλίδη και το Ασφαλιστικό τους Συμβόλαιο προέβλεπε μια παχυλή αποζημίωση 4,5 εκατ. Ευρώ για τα οποία (παρα)μιλάει η Μύκονος…..

Τα …ψιλά γράμματα της συμφωνίας… κυρίων …Ηenry Holterman – Bασίλη Ψάλτη…

Σήμερα όλοι πια γνωρίζουν ότι ο διαχειριστής του Family Office Reggeborgh, Henry Holterman θα «μπει δυνατά» στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha  αποκτώντας ποσοστό μεγαλύτερο του 2,5% του μετοχικού της κεφαλαίου (ανάλογα με την υπερκάλυψη της προσφοράς).

Ο δαιμόνιος Ολλανδός ωστόσο εκτός από μία -ακόμη- κερδοφόρο τοποθέτηση εξασφάλισε και κάτι πολύ περισσότερο.

Με την σημαντική παρουσία του στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Services & Holdings, o Henry Holterman εξασφαλίζει ένα σταθερό σύμμαχο (και εκδότη εγγυητικών επιστολών που είναι απαραίτητες για την διεκδίκηση μεγάλων έργων) σημαντικού μεγέθους.

Οι καλές σχέσεις του κ Holterman με τον Βασίλη Ψάλτη CEO της Alpha Bank ΑΛΦΑ -0,89% 1,11#ifrm26{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig26:hover + #ifrm26,#ifrm26:hover,#trig26:active + #ifrm26,#ifrm26:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} μετουσιώθηκαν σε μια αμοιβαίως επωφελή συνεργασία η οποία όχι μόνον αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη του Οίκου Wessels στις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας αλλά επιπλέον επιταχύνει τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ που αυτή την περίοδο διέρχεται κρίση εσωστρέφειας και μπιζιμποντισμού ορισμένων μετόχων συνεταίρων.

Η συμμετοχή της Reggenborgh στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank είναι μια συμφωνία kazan-kazan όπως λέει και ο άσπονδος φίλος μας ο Ταγίπ….

Ο Σωκράτης Κόκκαλης κέρδισε…αλλά….

Όσο προσεκτικά κι αν διαβάσετε τους όρους της συμφωνίας της διοίκησης της Intralot με τους Ομολογιούχους της, δύσκολα θα καταλάβετε τι πραγματικά πρόκειται να συμβεί.

Το σίγουρο είναι ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης που τον περασμένο Νοέμβριο ανέλαβε προσωπικά τη διοίκηση της Intralot έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία έναν ακριβό -πανάκριβο- συμβιβασμό.

Αγόρασε χρόνο και δημιούργησε άνετα περιθώρια ελιγμών ώστε να ξαναφέρει το καράβι της ΙΝΛΟΤ ΙΝΛΟΤ -14,81% 0,23#ifrm90{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig90:hover + #ifrm90,#ifrm90:hover,#trig90:active + #ifrm90,#ifrm90:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} σε ήρεμα νερά. Ωστόσο το τίμημα είναι υψηλό.  Τα νέα ομόλογα συνολικού ύψους 244,6 εκατ. δολαρίων έχουν πληρωτέο επιτόκιο (cash interest rate) 7,09% το πρώτο και δεύτερο έτος από την έκδοση, 8,19% το τρίτο έτος από την έκδοση και 8,87% έπειτα.

Ο Όμιλος θα έχει επίσης τη δυνατότητα να προχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση τόκων, με επιτόκιο πληρωμής σε είδος (payment-in-kind interest rate) 9,98%, αντί για το πληρωτέο επιτόκιο (cash interest rate) -για τα πρώτα τρία χρόνια- και 10,27% έπειτα.

Αυτού του ύψους τα επιτόκια -στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που συζητούμε- «μυρίζουν κίνδυνο».

Είναι λοιπόν καθήκον και υποχρέωση της διοίκησης, μετά τη λήξη συναγερμού με τους ομολογιούχους, να οδηγήσει την ΙΝΤΡΑΛΟΤ σε υψηλούς ρυθμούς αύξησης τζίρου και κερδών -οπωσδήποτε υψηλότερους των επιτοκίων που έχουν συμφωνηθεί- για να πετύχει το σχέδιο του Σωκράτη Κόκκαλη…

Γιατί απολαμβάνει τον καύσωνα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος…

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ο πολυήμερος καύσωνας ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη την Ευρώπη, εκτινάσσοντας τις τιμές χονδρικής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα ακόμη και πάνω από τα 100 ευρώ/ MWh.

Αυτό το επίπεδο τιμών ηλεκτρικού ρεύματος εξασφαλίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 2,5 εκατ. Ευρώ ημερησίως EBITDA στον Όμιλο Mytilineos ΜΥΤΙΛ -2,85% 15,35#ifrm132{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig132:hover + #ifrm132,#ifrm132:hover,#trig132:active + #ifrm132,#ifrm132:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;}.

Eνώ λοιπόν η Ελλάδα ψήνεται στις υψηλές θερμοκρασίες, ο Όμιλος Mytilineos δροσίζεται από υψηλές κερδοφορίες.

Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι οι υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος δεν φαίνεται να είναι ένα φαινόμενο παροδικό που οφείλεται στην υψηλές θερμοκρασίες μόνο.

Η παγκόσμια οικονομία δείχνει να ανακάμπτει, η ζήτηση για πρώτες ύλες, καύσιμα, μέταλλα, εμπορεύματα, ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Στην Ευρώπη έχουμε το περιβόητο Green Deal, τον νέο κανονισμό για το κλίμα και τους «φιλόδοξους» στόχους που αυξάνουν τις τιμές στα δικαιώματα CO2.

Δεν πρέπει να αγνοούμε και την συνεχή εξάπλωση των ιδιαίτερα ενεργοβόρων στην «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων.

Όλα αυτά μπορεί για μας να σημαίνουν ακριβότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος αλλά για τον Mytilineos είναι μια γλυκιά μουσική συμφωνία κερδών…

O Παύλος δεν πληρώνει άλλο τους λογαριασμούς του Costas…

Όλα του γάμου δύσκολα, στην συμβίωση του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -1,19% 2,50#ifrm77{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig77:hover + #ifrm77,#ifrm77:hover,#trig77:active + #ifrm77,#ifrm77:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} Κώστα Μιχαηλίδη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Παύλο Μυλωνά.

Οι δαπάνες του κυρίου Προέδρου σε πολυτελείς επιλογές, δείπνα, ταξίδια, ξενοδοχεία και δώρα…έχουν προκαλέσει την μήνιν του Διευθύνοντος Συμβούλου που καλείται να υπογράψει τιμολόγια τα οποία του ανεβάζουν την πίεση.

Οι ψιθυριστές των διαδρόμων λένε ότι ο Παύλος Μυλωνάς αναφώνησε basta! και αποφάσισε να σταματήσει να πληρώνει το εξοδολόγιο του κυρίου Προέδρου.

Δεν είναι τόσο εύκολα εφαρμόσιμη μια τέτοια απόφαση ωστόσο….

Πάντως η Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας έχει οριστεί για τα τέλη Ιουλίου.

Εκεί θα μάθουμε εάν τελικά ο κ. Κώστας Μηχαηλίδης θα αποχωρήσει από την θέση του προέδρου και θα αναλάβει ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

Keywords
Τυχαία Θέματα