Stephen Diggle: Ο trader που κέρδισε δισεκατομμύρια το 2008 αγοράζει στερλίνες στο ιστορικό χαμηλό

Ένας πρώην διαχειριστής hedge fund που έγινε γνωστός όταν κέρδισε 2,7 δισ. δολάρια επενδύοντας τις διακυμάνσεις των τιμών κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, αγοράζει στερλίνες την ώρα που το βρετανικό νόμισμα κατρακυλά στο ιστορικό χαμηλό.

Ο Stephen Diggle χρησιμοποίησε τη Δευτέρα το 10% του ενεργητικού ενός «μικρού fund» για να αγοράσει στερλίνες προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά μετοχές εταιρειών

που έχουν κέρδη σε δολάρια αλλά κόστη σε βρετανικό νόμισμα, επισήμανε σε ένα email. Δεν διευκρίνισε το όνομα και το μέγεθος του fund.

«Έναντι της μέσης τιμής της στερλίνας κατά τη διάρκεια 5 ή 10 ετών είναι πολύ φθηνή τώρα», τόνισε ο επενδυτής που έχει την έδρα του στη Σιγκαπούρη.

Οι επενδυτές απομακρύνονται από το νόμισμα μετά την υπόσχεση του Υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας Kwasi Kwarteng για περισσότερες φορολογικές περικοπές, με κίνδυνο να εκτοξευθεί ο πληθωρισμός της χώρας και το δημόσιο χρέος. Η στερλίνα σημείωσε τη μεγαλύτερη βουτιά από τον Μάρτιο του 2020, που ξεκίνησε η πανδημία προκαλώντας αναστάτωση στις αγορές.

Ο Diggle ήταν συν-ιδρυτής του hedge fund Artradis Fund Management Pte το 2001. Το Artradis έγινε γνωστό από τα προσοδοφόρα στοιχήματα του το 2007 και το 2008. Αργότερα, το οικογενειακό του γραφείο Vulpes Investment Management Pte επένδυσε σε περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων βιοτεχνολογίας, οπωρώνων με αβοκάντο στη Νέα Ζηλανδία και ευρωπαϊκών εταιρειών εξοπλισμού, των οποίων οι μετοχές εκτοξεύτηκαν κατά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το στοίχημα της στερλίνας δεν αποτελεί απλά ευκαιριακό trading στην αγορά νομισμάτων, καθώς η εταιρεία έχει επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που χρειάζονται τη στερλίνα, έγραψε ο Diggle, προσθέτοντας ότι δεν βλέπει γιατί «η βίαιη αντίδραση στον μίνι προϋπολογισμό είναι δικαιολογημένη».

Ο λόγος του χρέους του Ηνωμένου Βασιλείου προς το ΑΕΠ είναι χαμηλότερος από τις περισσότερες χώρες της G7, δίνοντας στην κυβέρνηση κάποιο περιθώριο για μια τέτοια χαλάρωση, υποστήριξε ο Diggle. «Μου αρέσουν οι φορολογικές περικοπές. Οι φόροι στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν οδηγηθεί πολύ ψηλά και πιθανότατα εμπόδιζαν την ανάπτυξη», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη:

Συντριβή της στερλίνας: Το βρετανικό νόμισμα βυθίστηκε σε ιστορικό χαμηλό
Keywords
Τυχαία Θέματα