River West (όμιλος Βιοχάλκο): Ολοκληρώθηκε επένδυση 30 εκατ. – Σημαντική ενίσχυση των χώρων ψυχαγωγίας με πάρκο 20 στρεμμάτων

07:02 1/7/2021 - Πηγή: Mononews

Δέκα χρόνια μετά από την έναρξη της λειτουργίας του το εμπορικό συγκρότημα River West στον Κηφισό (περιοχή Αιγάλεω) επεκτείνεται και αλλάζει μορφή.

Οι διαθέσιμοι προς μίσθωση χώροι διπλασιάζονται ενώ η δημιουργία ενός πάρκου 20 στρεμμάτων με ποικίλες δραστηριότητες για την οικογένεια σε μια περιοχή με ασφυκτική δόμηση του προσδίδει νέο χαρακτήρα, ως προορισμό ψυχαγωγίας και όχι μόνον εμπορίου.

Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους, μέχρι στιγμής, 30 εκατ. ευρώ, της Noval Property,

θυγατρικής της Viohalco στον κλάδο των ακινήτων, από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στον κλάδο και η οποία αναμένεται να αποφέρει στην ιδιοκτήτρια εταιρεία αύξηση εσόδων από τα μισθώματα της τάξεως του 30%, έπειτα από μια τριετία πλήρους λειτουργίας (τα έσοδα σήμερα είναι περίπου 9,5 εκατ. ευρώ).

Το εν λόγω εμπορικό συγκρότημα είναι πλέον συνολικής μισθώσιμης επιφάνειας μαζί με το ΙΚΕΑ 62.050 τ.μ. Το River West χωρίς την επέκτασή του (και χωρίς το ΙΚΕΑ) έχει μισθώσιμους χώρους 18 χιλ. τ.μ. (100% μισθωμένους). Με το River West Open (η επέκταση) το οποίο αποτελείται από μεγάλα καταστήματα λιανικής και 6 νέους χώρους εστίασης προστίθενται ακόμα 20 χιλ. τ.μ. τα οποία έχουν μισθωθεί ήδη σε ποσοστό 80%.

Οι κατασκευαστικές εργασίες της επέκτασης έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η διαμόρφωση που κάνει κάθε κατάστημα προσαρμοσμένη στις δικές του ανάγκες,  και το μισό από το πάρκο.

Η έναρξη λειτουργίας των νέων καταστημάτων θα γίνεται σταδιακά (καλοκαίρι – φθινόπωρο 2021).

Σύμφωνα με τα στελέχη της Noval το River West υποδέχεται 5,6 εκατ. επισκέπτες ετησίως (στοιχεία προ πανδημίας 2019). Βάσει των εκτιμήσεων σε μια τριετία θα φθάσει τα 8 εκατ. επισκέπτες με τους δημιουργούς του να σημειώνουν ότι εξελίσσεται σε καινοτόμο προορισμό αγορών και ψυχαγωγίας για κάθε ηλικία, ο οποίος συνδυάζει καταστήματα που βρίσκονται σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

Η συνολική ανάπτυξη (River West, megastore της ΙΚΕΑ, River West Open και πάρκο) καταλαμβάνει έκταση 83,5 στρεμμάτων.

Στο νέο χώρο που δημιουργείται θα φιλοξενηθούν καταστήματα μεγάλου εμβαδού.

Μεταξύ άλλων η Decathlon, γαλλική αλυσίδα αθλητικών ειδών με διεθνή παρουσία, επέλεξε να εγκαινιάσει το flagship store της στην Αθήνα, επιφάνειας 5.016 τ.μ.  Στο River West Open θα μεταφερθούν τα καταστήματα Μουστάκας και Κωτσόβολος σε mega – stores σύγχρονης αισθητικής 4.600 τ.μ. και 2.170 τ.μ. αντίστοιχα, ενώ η δανέζικη αλυσίδα Jysk σύντομα θα λειτουργήσει εκεί νέο κατάστημα 1.305 τ.μ.

Ο σε λειτουργία σήμερα χώρος θα ενισχυθεί στον τομέα της μόδας με την είσοδο επιπλέον fashion brands.

Με την ολοκλήρωση του έργου το River West θα προσφέρει μεγάλους εξωτερικούς χώρους αναψυχής που θα περιλαμβάνουν παιδική χαρά, υπαίθριο αμφιθέατρο, καταρράκτη και εκτεταμένους κήπους. Ταυτόχρονα, βρίσκονται υπό σχεδιασμό και πρωτοποριακοί χώροι διασκέδασης για το παιδί και την οικογένεια.

Οι χώροι εστίασης διαθέτουν ηλιακά αίθρια, για τη μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός και θα περιβάλλονται από πράσινο και νερό.

Σύμφωνα με την Μαρία Καλουτά, Head of Retail, Noval Property, για την επέκταση του εμπορικού κέντρου ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις των επισκεπτών και των μισθωτών του.

«Σε ένα αναβαθμισμένο και σύγχρονο περιβάλλον, επιτυγχάνουμε το «πάντρεμα» του εμπορικού κέντρου κλειστού τύπου, με εξωτερικούς χώρους πολλαπλών χρήσεων, όπου κυριαρχούν το πράσινο και το υγρό στοιχείο. Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι αναφερόμαστε σε ένα εμπορικό κέντρο νέας γενιάς, που αναθεωρεί και επαναπροσδιορίζει την κλασική του λειτουργία, δημιουργώντας έτσι έναν νέο προορισμό, που προσφέρει στον επισκέπτη μεγάλη ποικιλία επιλογών για να περάσει το σύνολο της ημέρας του» επεσήμανε η ίδια κατά την ξενάγηση χθες  εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης στην επέκταση του εμπορικού κέντρου.

Η Noval Property είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) με χαρτοφυλάκιο 42 ακινήτων κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα, συνολικής δομημένης επιφάνειας 453.000 τ.μ. περίπου και αξία αποτίμησης την 31.12.2020 364,6 εκατ. ευρώ. Έχει συσταθεί στο τέλος του 2019 και έχει χρονικό περιθώριο περίπου 3,5 χρόνια για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Το River West Open σχεδίασε το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο L35 σε συνεργασία με την Vikelas Architects.

Διαβάστε επίσης

Noval Property: Αποκτά το 100% του εμπορικού κέντρου River West και της υπεραγοράς Ikea
Keywords
Τυχαία Θέματα