Reds: Τα νέα πρόσωπα και τα έργα που θα διαχειριστούν

08:49 6/3/2021 - Πηγή: Mononews

Από το χώρο του τουρισμού προέρχεται ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο οποίος επιλέχθηκε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Reds, τη θυγατρική της Ελλάκτωρ για το real estate.

Είναι ιδρυτής της εταιρείας Swot A.E., Hospitality Management Company, η οποία έχει συνεργασία με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας του τουρισμού, όπως είναι οι Marriott International, Accor Hotels, Hilton,

Nikki Beach Worldwide και InterContinental Hotels Group.

Πρόεδρος ορίστηκε ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος διατηρεί ποσοστό στη Reds (12%) και στην Ελλάκτωρ (1,5%).

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει πρωταγωνιστήσει το τελευταίο διάστημα στις διαδικασίες που έχουν γίνει στον κατασκευαστικό όμιλο. Συνεργάστηκε εξαρχής με την ολλανδική Reggeborgh, συνυπογράφοντας το αίτημα για έκτακτη γενική συνέλευση στην Ελλάκτωρ με θέμα την αλλαγή του ΔΣ.

Έχει τοποθετηθεί και ως εκτελεστικός πρόεδρος της Άκτωρ της μεγαλύτερης θυγατρικής του Ομίλου.

Μέλη του ΔΣ της Reds είναι ο Κωνσταντίνος Τούμπουρος, ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό (είναι μέλος και του ΔΣ της Ελλάκτωρ) ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης, ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό (ήταν μέλος και του απερχόμενου ΔΣ της Reds) η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου, σύμβουλος – μη εκτελεστικό μέλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, η οποία από το 2001 είναι μέλος της Νομικής Υπηρεσίας του ΟΤΕ και ο Γιώργος Κουντούρης, ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό μέλος ο οποίος είναι συνιδρυτής & COO της Liqubit Investments Ltd. Υπήρξε συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Click Delivery SA.

Επίσης σύμβουλος – μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Reds ορίστηκε η Ιωάννα Σαμπράκου, πτυχιούχος Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, εγκεκριμένο από το «U.S. Patent and Trademarks Office», και MBA από το ALBA Graduate Business School. Μέχρι πρότινος, κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Επενδύσεων και Ανάπτυξης (Group Investments & Development Director) του Ομίλου Dimera συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, ενώ έχει διατελέσει επί χρόνια σύμβουλος σε υπουργεία.

Η νέα διοίκηση της θυγατρικής της Ελλάκτωρ θα διαχειριστεί την ανάπτυξη του Cambas Park, επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ, με γραφειακές, εμπορικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις. Εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας του Προεδρικού Διατάγματος για τους πολεοδομικούς όρους και αφού συμβεί αυτό η εταιρεία θα μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση των οικοδομικών αδειών και να ξεκινήσει το έργο. Εκτιμάται ότι η Reds είτε θα προχωρήσει στο έργο αυτό σταδιακά είτε θα αναζητήσει επενδυτή για να το χρηματοδοτήσει.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ αν η Reds θα συνεχίσει να ασχολείται με τη Μαρίνα Αλίμου.

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από την αλλαγή ηγεσίας στην Ελλάκτωρ στο τέλος Ιανουαρίου, η Reds στο τέλος του 2020 υπέγραψε σύμβαση Μελέτης – Κατασκευής με τη συνδεδεμένη εταιρεία Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου (θυγατρική της Άκτωρ Παραχωρήσεις) για την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή του έργου παραχώρησης, του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης του τουριστικού λιμένα Αλίμου και χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και της θαλάσσιας ζώνης.

Το συμβατικό τίμημα που έχει οριστεί να λάβει η Reds ως κατασκευαστής για την εκτέλεση των εργασιών και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεών της είναι 48,3 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάκτωρ έχει δεσμευτεί ότι θα επενδύσει στην ανάπλαση της Μαρίνας περί τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που θα καταβάλει στο δημόσιο είναι 57,5 εκατ. ευρώ (30 εκατ. ευρώ άμεσα και τα υπόλοιπα 27,5 σε βάθος χρόνου ως καθαρή παρούσα αξία).

Ωστόσο, εντός του Ομίλου είχαν καταγραφεί αντιδράσεις για την απόφαση να αναλάβει η Reds τη Μαρίνα και με ενδιαφέρον αναμένεται αν η νέα διοίκηση θα επιστρέψει τη εν λόγω σύμβαση παραχώρησης στην Άκτωρ Παραχωρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Reds έχει κατασκευάσει και λειτουργεί το εμπορικό Πάρκο Smart Park το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, με συνολική έκταση 53.000 τ.μ. έπειτα από την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης επέκτασής του κατά 15.200 τ.μ. τον Οκτώβριο του 2019.

Διαβάστε ακόμη:

REDS: Υπογραφή δύο νέων συμφωνιών εμπορικών μισθώσεων στο Smart Park

Ελλάκτωρ: Λεωνίδας Μπόμπολας και Γιώργος Συριανός στο τιμόνι της Αττικής Οδού – Τι θα διαχειριστούν

Πώς ο Μπόμπολας κινεί τα νήματα, η επόμενη αλλαγή στο banking και σε ποιο πριγκιπάτο λέγεται οτι είναι η φορολογική έδρα του Τράγκα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα