Premia: Τρία ακόμα ακίνητα logistics στο χαρτοφυλάκιό της με μισθωτές Henkel, Friesland και Goldair

07:47 7/4/2021 - Πηγή: Mononews

Η Premia Properties (πρώην Pasal Development) εμπλουτίζει σύντομα το χαρτοφυλάκιό της, με τρία ακίνητα logistics που σήμερα ανήκουν στον βασικό της μέτοχο, τον όμιλο Sterner Stenhus (με ποσοστό 74,65%) με επικεφαλής τον ελληνοσουηδό Ηλία Γεωργιάδη (ιδιοκτήτης μαζί με την οικογένειά του της σουηδικής Sterner Stenhus και της Sterner Stenhus Greece – SSG).

Το πρώτο επιφάνειας 14.000 τ.μ. είναι μισθωμένο στην Friesland και

το δεύτερο 7.500 τ.μ. έχει μισθωτή τη Goldair. Το τρίτο logistics 15.000 τ.μ. βρίσκεται στην Μάνδρα και είναι μισθωμένο στην Henkel.

Η Premia, εισηγμένη εταιρεία real estate, επιδιώκει ηγετική θέση στην αγορά των logistics. Έπειτα και από την αγορά που ανακοίνωσε χθες διαθέτει αποθήκες συνολικού εμβαδού 103.000 τ.μ. και ο στόχος της είναι μέχρι τέλος του 2021 να έχει διπλασιάσει τον συνολικό όγκο φτάνοντας τα 200.000 τ.μ.

Η Premia ανακοίνωσε χθες την απόκτηση ακινήτου αποθηκών στον Ασπρόπυργο Αττικής (περιοχή Λάκκα). Το ακίνητο έχει εμβαδόν 9.443 τ.μ. επί οικοπέδου επιφάνειας 22.995 τ.μ. και είναι μισθωμένο στην εταιρεία Διακίνησης Α.Ε. μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης η οποία λήγει το 2029. Το τίμημα εξαγοράς διαμορφώθηκε σε 5 εκατ. ευρώ, με μικτή αρχική απόδοση (initial gross yield) 8,2%.

Το ακίνητο αυτό άνηκε στην εταιρεία ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί η οποία έπειτα από την δεύτερη αύξηση κεφαλαίου που έγινε πέρσι κατέχει το 19,54% του μετοχικού κεφαλαίου της Premia.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Premia, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Μαρκάζο, οι επενδύσεις σε ποιοτικά ακίνητα στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας με ισχυρούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις θα συνεχιστούν με στόχο την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και υπεραξιών για τους μετόχους της. Εκτός από τα logistics στο επιχειρηματικό σχέδιο της εν λόγω εταιρείας περιλαμβάνονται επενδύσεις σε εμπορικά κτήρια τύπου big box και κοινωνικά κτήρια.

Η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να επιδιώξει άμεσα νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά και σε είδος (εισφορές ακινήτων) από υφιστάμενους μετόχους και τρίτους επενδυτές ώστε να μεγαλώσει τη διασπορά των μετοχών. Βάσει πληροφοριών η νέα αύξηση θα είναι μεγαλύτερη των άλλων δύο που προηγήθηκαν (η πρώτη 10 εκατ. και η δεύτερη 20 εκατ. ευρώ) από τη στιγμή που στο μετοχικό κεφάλαιο της Premia εισήλθε η SSG.

Διαβάστε επίσης

Premia: Απέκτησε νέο ακίνητο 9.443 τ.μ. στον Ασπρόπυργο
Keywords
Τυχαία Θέματα