Pfizer: Ξεκίνησε η διαδικασία στελέχωσης και του δεύτερου hub στη Θεσσαλονίκη

08:06 5/1/2021 - Πηγή: Mononews

Σε αναζήτηση προσωπικού βρίσκεται η Pfizer, προκειμένου να στελεχώσει και το δεύτερο hub της στη Θεσσαλονίκη, ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της επένδυσης από τον διευθύνοντα σύμβουλο του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού, Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας στο mononews, οι πρώτες θέσεις έχουν ήδη προκηρυχθεί και έχουν αναρτηθεί στη σχετική

πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

Το νέο hub, το οποίο θα παράγει επαγγελματικές υπηρεσίες (οικονομικές, ανθρωπίνων πόρων, τηλεφωνικά κέντρα) για εσωτερική χρήση, θα οδηγήσει σε πρώτη φάση στο «άνοιγμα» 350 νέων θέσεων εργασίας, ενώ όπως έχει δηλώσει ο CEO  της εταιρείας, υπάρχει δυνατότητα οι θέσεις αυτές να διπλασιαστούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το Κέντρο Υπηρεσιών θα συνεργάζεται με το 1ο  και το μοναδικό στην Ευρώπη από τα έξι Διεθνή Κέντρα Ψηφιακής Τεχνολογίας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Μεγάλων Δεδομένων (digital hub) της εταιρείας, που έχει ήδη αναπτυχθεί στην συμπρωτεύουσα και θα λειτουργούν ως ένας ενιαίος φορέας της Pfizer.

Το digital hub, το οποίο αποτελεί επέκταση του παγκόσμιου ψηφιακού μοντέλου της Pfizer, θα παράγει τεχνογνωσία που θα μεταφέρεται από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Ο προγραμματισμός προέβλεπε την ολοκλήρωση της στελέχωσής του μέχρι το τέλος του 2020, με την κάλυψη 200 θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Ο αρχικός στόχος είχε σχεδόν επιτευχθεί από τον προηγούμενο μήνα, μετά την αξιολόγηση περισσότερων από 3.500 υποψηφίων, εκ των οποίων το 74% είχαν μεταπτυχιακές σπουδές και το 21% ήταν Έλληνες που είχαν μεταναστεύσει σε χώρες του εξωτερικού κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου Nico Gariboldi, οι προσλήψεις αναμένεται να αυξηθούν το 2021 και το 2022.

Οι προκηρύξεις των θέσεων και για τα δύο hubs γίνονται από το κεντρικό τμήμα της Pfizer. Αυτή τη στιγμή οι θέσεις που έχουν «ανοίξει», περιλαμβάνουν τις ειδικότητες “Senior Associate, Regulatory Core Solutions”, “Senior Manager, Financial Reporting”, “MAPP Reporting Senior Analyst”, “Senior Associate, Solution and Service Management”, “Sr. Associate, Machine Learning Engineer”, “Test Automation Engineer”, “Associate, Computational Software Engineer” “Director, International & GL Accounting – AFME/CEER”, “Order-to-Cash Analyst” (7 θέσεις με βασική γλώσσα τη γαλλική, τη ρωσική, την ουγγρική, την ιταλική, τη γερμανική, την ελληνική και την τουρκική, αντίστοιχα). Επίσης, αναζητείται Team Lead, Order-to-Cash και Global Procurement to Pay Process Lead.

Για την αξιολόγηση και πρόσληψη των καλύτερων υποψηφίων στο digital hub , η Pfizer ανέπτυξε τη στρατηγική του Bootcamp. Στο πλαίσιο αυτό, συγκεντρώνει  υποψήφιους  (συνήθως 25 για κάθε τάξη), τους εκπαιδεύει στις πιο προηγμένες τεχνολογίες και προσλαμβάνει όσους θεωρούνται καταλληλότεροι.

Ο σχεδιασμός περιλάμβανε  συνολικά 5 bootcamps, 4 από τα οποία ολοκληρώθηκαν εντός του 2020, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν και κατά το 2021. Κατά μέσο όρο το 70% των υποψηφίων που συμμετέχουν στο εκάστοτε bootcamp προσλαμβάνονται. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για τη στελέχωση του δεύτερου hub.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά έχει δηλώσει την ακλόνητη πίστη του στις δυνατότητες της Ελλάδας να προοδεύσει, αξιοποιώντας το ταλέντο και τις ικανότητες των ανθρώπων της.

«Για να γίνουν πράξη αυτές οι δυνατότητες πρέπει να εμπνεύσουμε και να ενδυναμώσουμε τη νέα γενιά της χώρας. Μετά από μία πολύ δύσκολη δεκαετία, χωρίς τους νέους, δεν μπορούμε καν να συζητάμε για το μέλλον της Ελλάδας. Αυτοί είναι το μέλλον. Σαν Pfizer υποστηρίζουμε έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια μέσα από τη δημιουργία του νέου μας κόμβου Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη γενέτειρά μου, τη Θεσσαλονίκη, και του Κέντρου Υπηρεσιών που θα λειτουργήσει εκεί το 2021. Εκτιμούμε ότι οι επενδύσεις αυτές θα δημιουργήσουν αρχικά 600 νέες θέσεις εργασίας υψηλών δεξιοτήτων και περισσότερες ακόμα τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα σήμερα πλήττεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά όταν η κρίση τελειώσει υπάρχει μπροστά ένα λαμπρό μέλλον», τόνισε κατά τον ψηφιακό εορτασμό για τα 60 χρόνια παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα,  στέλνοντας το μήνυμά του στους νέους της χώρας: «Το μήνυμά μου προς τους νέους ανθρώπους της χώρας είναι να μην σταματήσουν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρά τους. Να έχουν πίστη, να γνωρίζουν την αξία τους και να μην το βάζουν ποτέ κάτω».

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν τα δύο hubs θα συστεγάζονται. Η διερεύνηση για την εξεύρεση του χώρου που θα πληροί τις προδιαγραφές ώστε να στεγάσει το digital hub, συνεχίζεται, ενώ εδράζεται προσωρινά σε εμπορικό κέντρο της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα