PQH: Αλλαγή σχεδίων για το πακέτο κόκκινων δανείων Αριάδνη, μετά το υποτονικό ενδιαφέρον

Το υποτονικό ενδιαφέρον  των επενδυτών για την απόκτηση του πακέτου  «Αριάδνη» που έχει βγάλει προς πώληση η PQH ανάγκασε τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο της, την  Morgan Stanley να ξεκινήσει τα τηλέφωνα και νέο γύρο διερευνητικών επαφών .

Και έχει προσεγγίσει  τα μεγάλα funds όπως  Fortress, Davidson Kempner, Bain Capital,  όπως και  τους μεγάλες παίκτες της αγοράς doValue, Intrum, Cepal.

Διότι τα πράγματα δεν κυλάνε όπως τα είχε προγραμματίσει η επικεφαλής της PQH κ.

Τάνια Σουσάρη και κυρίως το τίμημα για την απόκτηση των 97.000 δανείων, λογιστικής αξίας 5,2 δις ευρώ, φαίνεται πως θα διαμορφωθεί σημαντικά χαμηλότερα από το 1 δις ευρώ που ήταν η αρχική προσδοκία.

Τώρα –σύμφωνα με πηγές της αγοράς- και τα 700 εκατ ευρώ φαντάζουν εξαιρετικά υψηλό τίμημα.

Οι διαδικασία έχει «σκαλώσει» σύμφωνα με στελέχη που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις της «Αριάδνης».

Για να τα πάρουμε από την αρχή. Η PQH ανακοίνωσε στις 23 Νοεμβρίου 2021 ότι άνοιξε το VDR και προσκάλεσε  τους ενδιαφερόμενους να το επισκεφθούν να σκανάρουν τα 97.000 δάνεια, λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ με το συνολικό υπόλοιπο να διαμορφώνεται στα 14 δισ. ευρώ.

Οι επενδυτές τα σκάναραν και μάλλον δεν ήταν αυτό που περίμεναν, αφού η 18η Ιανουαρίου, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών, παρήλθε χωρίς το αναμενόμενο ενδιαφέρον.

Και έτσι τώρα η  Morgan Stanley πάει πόρτα -πόρτα για να διαπιστώσει ποιος και τι ενδιαφέρον έχει.

Το πακέτο Αριάδνη περιλαμβάνει σε ποσοστό 60% επιχειρηματικά δάνεια και το υπόλοιπο 40% είναι κυρίως στεγαστικά, με την πλειονότητα των δανείων να έχουν εξασφαλίσεις σε ακίνητα. Το πακέτο περιλαμβάνει 97.000 δάνεια – 72.000 δανειακές συμβάσεις- που αφορούν 53.000 δανειολήπτες.  Μάλιστα η PQH πριν ανοίξει το data room  και προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, είχε προχωρήσει στην επικαιροποίηση όλων των δανειακών φακέλων (με πλήρη στοιχεία από τα κατά τόπους υποθηκοφυλακεία) και είχε  διεξάγει και το νομικό έλεγχο των συμβάσεων. Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα δάνεια  πέρασαν στον Ειδικό Εκκαθαριστή από την  Αγροτική, το  Ταχυδρομικό Ταμιευτηρίου, συνεταιριστικές κλπ.

Τώρα ο αρχικός στόχος της Διευθύνουσας Συμβούλου  της PQH κας Τάνιας Σουσάρη, που ήταν η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής  διαδικασίας μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2022, παίρνει παράταση, πιθανότατα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε επίσηςMorgan Stanley: Κερδισμένες Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank από την αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤAttica Bank: Το αντίο του Θεόδωρου Πανταλάκη και οι προτεραιότητες της νέας διοίκησηςΤράπεζες: Εθελούσιες με ονοματεπώνυμο
Keywords
Τυχαία Θέματα