O καιρός «τρελάθηκε»: Χιόνια στην Σαχάρα, στους -2 η θερμοκρασία στη Σαουδική Αραβία

Πρωτόγνωρο είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας, που φαίνεται να πλήττει, εκτός από τη χώρα μας και άλλα μέρη του πλανήτη, ακόμη και εκεί όπου δεν το περιμέναμε

Ο καιρός φαίνεται να… «τρελάθηκε», όπως αποδεικνύουν οι εικόνες χιονιά που προέρχονται από μέρη όπως η Σαουδική Αραβία και η έρημος Σαχάρα και κάνουν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας έκπληξη!

«Ντύθηκε στα λευκά η Σαχάρα»

Βίντεο

και φωτογραφίες από την περιοχή της ερήμου Σαχάρα καταγράφουν μοναδικές σκηνές, με ένα λευκό σεντόνι να καλύπτει αμμόλοφους κοντά στην αλγερινή κωμόπολη Άιν Σέφρα. Την ίδια ώρα, πρόβατα αποτυπώνονται να κόβουν βόλτες στις χιονισμένες αμμοθίνες, καθώς το θερμόμετρο έδειχνε -3 βαθμούς Κελσίου!

Η Αϊν Σέφρα, γνωστή ως «Πύλη της Ερήμου» βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων μέτρων και περιβάλλεται από την οροσειρά του Άτλαντα. Αν και σπάνιες, οι χιονοπτώσεις στη Σαχάρα δεν είναι πάντως ασυνήθιστες.

Ερευνητές που μελετούν τις αλλαγές στη συχνότητα των βροχοπτώσεων στη Σαχάρα διαπίστωσαν σημαντική αύξηση της βλάστησης τον περασμένο αιώνα λόγω της κλιματικής αλλαγής. Ο καθηγητής Ατμοσφαιρικής Φυσικής και Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ και βασικός συντάκτης της σχετικής μελέτης, Σουμάντ Νίγκαμ, επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αφορούν μεν στη Σαχάρα, αλλά πιθανότατα έχουν επιπτώσεις και για άλλες ερήμους του πλανήτη μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karim Bouchetata (@kaaarimo)

Χιόνι και στην Σαουδική Αραβία

Χιόνι κάλυψε, όμως, και περιοχές της Σαουδικής Αραβίας, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -2 βαθμούς Κελσίου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ασυνήθιστες τον Ιανουάριο στις περιοχές αυτές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Και μπορεί η θερμοκρασία να φθάνει στη χώρα έως και τους 50 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, αλλά αυτό το μήνα έπεσε κάτω από το μηδέν. Προ ημερών, η ορεινή περιοχή ντύθηκε στα λευκά, με τους κατοίκους να απολαμβάνουν το πρωτόγνωρο θέαμα.

Πυκνές χιονοπτώσεις καταγράφηκαν όμως και στο Λίβανο, τη Συρία και το Ιράν, όπου κάποιες περιοχές θάφτηκαν κάτω από χιόνι ύψους 1,20 μ. Σημειώνεται ότι ο Ιανουάριος είναι ο ψυχρότερος μήνας στη Σαουδική Αραβία με το θερμόμετρο να δείχνει παραδοσιακά κατά μέσο όρο 20,2 βαθμούς Κελσίου, όμως το Ταμπούκ είναι μια από τις πιο ψυχρές περιοχές της χώρας με ξηρό κλίμα και τον υδράργυρο στους 4 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμη:

Οδήγηση σε μεικτές συνθήκες: Χιόνι, ομίχλη, πάγο!

700.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Ποια τρόφιμα δρουν κατά της κατάθλιψης

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα