Mytilineos: Ανακοινώνει καθαρά κέρδη 115 εκατ. ευρώ

Στα 115 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα κέρδη εννεαμήνου που ανακοινώνει σήμερα η Mytilineos, σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πάνω από την εκτίμηση των αναλυτών που έκαναν λόγο και κέρδη μετά φόρων 113 εκατ. ευρώ και αυξημένα κατά 13% από τα κέρδη του περσινού εννεαμήνου που ήταν 102 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη αυτά επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη του ομίλου για ετήσια κερδοφορία μετά από φόρους στα 151 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2021 τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 77 εκατ.,

αυξημένα κατά 11% σε σύγκριση με τα 69 εκατ. του 2020.

Σημειώνεται ότι κατά το τρίτο τρίμηνο  μεταλλουργία ωθούμενη από την αύξηση των τιμών αλουμινίου σε συνδυασμό με τον αυστηρό έλεγχο του κόστους και ο Τομέας SES από την επανεκκίνηση έργων αναμένεται ισχυρό.

Η διοίκηση της εταιρείας είχε αναφέρει  ότι από το 3ο τρίμηνο του έτους και μετά αναμένεται περαιτέρω βελτίωση, με το 2021 να αναμένεται ότι θα αποτελέσει έτος- ρεκόρ για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ενώ το 2022 αναμένεται τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας «να απογειωθούν» (take-off), με τα κέρδη να εκτιμάται ότι θα διπλασιαστούν σε σχέση με αυτά του 2020 (129 εκατ. ευρώ) στα 260 εκατ. ευρώ, με άξονες ανάπτυξης την εκκίνηση του νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής (CCGT) 826 MW στο τέλος του 2021, την αυξημένη παραγωγή αλουμινίου, το ισχυρό περιβάλλον τιμών και την «ωρίμανση» του χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα