Microsoft: Εξαγοράζει την start-up Ally.io

Η Microsoft δήλωσε την Πέμπτη ότι προχώρησε στην εξαγορά της start-up Ally.io, μια νεοφυή εταιρεία που παρέχει λογισμικό για να βοηθήσει τους οργανισμούς να παρακολουθούν την πρόοδό τους σε βασικούς στόχους. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Η παραγωγικότητα γίνεται όλο και πιο σημαντικό μέρος των εφαρμογών της Microsoft, ιδιαίτερα καθώς

περισσότερες εταιρείες μετακινούνται σε υβριδικό και απομακρυσμένο μοντέλο εργασίας. Όταν η Microsoft ανακοίνωσε αύξηση τιμής τον Αύγουστο για ορισμένες συνδρομές, επισήμανε πως πολλά προϊόντα έχουν εισαχθεί από την εποχή της κυκλοφορίας του πακέτου Office 365 το 2011. Οι εξαγορές μικρών εταιρειών όπως η GroupMe και η Yammer συνέβαλαν στην επέκταση του Office.

Το λογισμικό του Ally.io  εξειδικεύεται σε μια προσέγγιση που ονομάζεται στόχοι και βασικά αποτελέσματα (objectives and key results – OKR), η οποία περιλαμβάνει τον προσδιορισμό στόχων και την αξιολόγηση της προόδου χρησιμοποιώντας μετρήσεις.

Η Google είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν υιοθετήσει το μοντέλο, το οποίο περιέγραψε στο βιβλίο του με τίτλο «High Output Management» ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Intel Andy Grove το 1983.

Η Ally.io αναμένεται να γίνει μέρος του Microsoft Viva, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε τον Φεβρουάριο και είναι προσβάσιμα μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής Teams. Οι πίνακες ελέγχου και τα προσαρμόσιμα εργαλεία από το Ally.io θα γίνουν μέρος του λογισμικού του Viva. Η Viva παρέχει στους εργαζόμενους εκπαιδευτικό υλικό, πληροφορίες από εταιρικά έγγραφα και προτάσεις παραγωγικότητας.

Η εταιρία Ally.io  ιδρύθηκε το 2017 από την Vetri Vellore, πρώην υπάλληλο της Microsoft. Η νεοσύστατη εταιρεία εδρεύει στο Σιάτλ, κοντά στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Redmond της Ουάσινγκτον και έχει 275 υπαλλήλους, σύμφωνα με τα στοιχεία του LinkedIn. Οι πελάτες του Ally.io περιλαμβάνουν το Dropbox και το Salackforce’s Slack.

Διαβάστε επίσης:Μαρίνα Φλοίσβου: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020Το σχέδιο των 500 εκατ. για το επίδομα σε ρεύμα και θέρμανση – Στις 11 το πρωί τα… αποκαλυπτήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα