Lufthansa: Συζητάει πακέτο σταθεροποίησης €9 δισ. με τη γερμανική κυβέρνηση

18:35 7/5/2020 - Πηγή: Mononews

H Lufthansa δηλώνει ότι προχωρά στην διαπραγμάτευση ενός «νέου πακέτου σταθεροποίησης» 9 δισεκατομμυρίων ευρώ με το Ομοσπονδιακό Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης της Γερμανίας επιβεβαιώνοντας μια προηγούμενη έκθεση του Reuters.

Η διάσωση περιλαμβάνει μια «σιωπηλή συμμετοχή», δηλαδή μέσω ενός κεφαλαίου χωρίς δικαίωμα ψήφου, ένα εξασφαλισμένο δάνειο και μια αύξηση κεφαλαίου που μπορεί να αφήσει τη γερμανική κυβέρνηση με μερίδιο έως και 25% συν

μία μετοχή, ανέφερε η εταιρεία.

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Deutsche Lufthansa AG συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με σκοπό να διασφαλίσει τη μελλοντική βιωσιμότητα της εταιρείας προς όφελος των πελατών και των υπαλλήλων της», ανέφερε η εταιρεία.

Επίσης όπως επιβεβαιώνει η Lufthansa, επεξεργάζονται διάφορες εναλλακτικές λύσεις για αύξηση κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ονομαστικής αξίας της μετοχής, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο, μετά από μείωση κεφαλαίου.

Ως προϋπόθεση της διάσωσης, η Lufthansa μπορεί να χρειαστεί να παραιτηθεί από μελλοντικές πληρωμές μερισμάτων και να παρέχει εκπροσώπηση του εποπτικού συμβουλίου στα μέλη του ταμείου σταθεροποίησης της Γερμανίας, δήλωσε η εταιρεία.

Τον περασμένο μήνα, το Reuters ανέφερε ότι ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών αναζητούσε ένα πακέτο διάσωσης 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, αφού οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις καθήλωσαν 700 από τα αεροσκάφη του, οδηγώντας σε μείωση 99% του αριθμού των επιβατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα