Live: Δείτε την ιστορική εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της SpaceX

Όλα είναι έτοιμα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι για την ιστορική πρώτη εκτόξευση επανδρωμένης αποστολής της SpaceX.

Οι δύο αστροναύτες της NASA, Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ, θα γίνουν οι πρώτοι Aμερικανοί αστροναύτες της NASA που θα ταξιδέψουν στο διάστημα με την «κάψουλα» Crew Dragon της εταιρείας του Elon Musk. Παράλληλα, θα είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ

θα στείλουν αστροναύτες με ένα «δικό τους» όχημα στο διάστημα από την εποχή της απόσυρσης του τελευταίου διαστημικού λεωφορείου, τον Ιούλιο του 2011.

H εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 16:33, τοπική ώρα Φλόριντα (23:33 ώρα Ελλάδας) από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι.

Οι δύο Αμερικανοί θα επιβιβαστούν στην «κάψουλα» Crew Dragon που θα εκτοξευθεί με την βοήθεια του πυραύλου Falcon 9, επίσης της εταιρείας SpaceX. Το Crew Dragon αναπτύχθηκε από την εταιρεία για τη NASA.

Η αποστολή έχει πάρει το όνομα «Launch America». Οι δύο αστροναύτες, που χρησιμοποιούν τις διαστημικές στολές της SpaceX, μόλις τεθούν σε τροχιά θα ελέγξουν εάν η κάψουλα λειτουργεί όπως πρέπει, δοκιμάζοντας το σύστημα ελέγχου περιβάλλοντος, το σύστημα οθονών και ελέγχου, τους κινητήρες κ.α.

Μέσα σε διάστημα περίπου 24 ωρών το Crew Dragon θα είναι σε θέση να συναντήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να προσδεθεί σε αυτόν. Η διαδικασία είναι σχεδιασμένο να πραγματοποιεί αυτόνομα, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση θα επιβλέπεται τόσο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όσο και από το ίδιο το πλήρωμα του σκάφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα