H εξαγορά του Τζίγγερ στην Ρουμανία, ο εισαγγελέας Παππάς και η Folli Follie, η Goldman Sachs και η Mytilineos

00:02 7/1/2021 - Πηγή: Mononews

Ο Τζίγγερ εξαγόρασε την Credit Agricole

Οι τραπεζικές business της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην Ρουμανία καλά κρατούν και ενδυναμώνονται.

Η στήλη πληροφορείται ότι η θυγατρική της Optima Bank στην Ρουμανία, η Vista Bank, εξαγόρασε τις εργασίες της γαλλικής Credit Agricole στην ρουμανική αγορά, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της

εκεί. 

Μετά από αυτή την προσθήκη η Vista αποκτά περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 1,2 δις ευρώ.

Ο Τζίγγερ (Γιάννης Βαρδινογιάννης) φαίνεται ότι έχει σχέδιο για τα τραπεζικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ρουμανία όπου υπόσχεται σημαντικές αποδόσεις. 

Ο άνθρωπος του στην Ρουμανία είναι ο έμπειρος τραπεζίτης Σταύρος Λεκκάκος, ο οποίος διατηρεί ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με την οικογένεια. 

Οι «καμένες» business του EliKonos 2 και ο Νίκας

Οι δύο καβαλιέρος Παντελής Παπαγεωργίου και Τάκης Σολωμός του fund Elikonos 2 SICAR μετά από δύο ομολογουμένως κακές επενδυτικές επιλογές, χρηματοδότησαν με 3,4 εκατ ευρώ την Tripsta/Travelplanet 24 και την MLS, αποφάσισαν τώρα να αποκτήσουν μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία Mega Yeeros, η οποία σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες αναπτύσσεται κανονικά, παρά τα προβλήματα του βασικού της μετόχου Γιώργου Νίκα, του γνωστού με τις περιπέτειες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Οι κύριοι λοιπόν του EliKonos που αξιοποιούν ευρωπαϊκά κεφάλαια και που το γραφείο της εταιρείας τους εδρεύει στην οδό Ελίκωνος στο Ψυχικό μετά από ένα ικανό χρονικό διάστημα «σιγής» ξαναβγήκαν στην επενδυτική πιάτσα επενδύοντας στο μαγαζί του Νίκα. 

Το ερώτημα παραμένει: έγινε έλεγχος από το υπουργείο Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα equityfunds για τις δύο πρώτες τους επενδύσεις; 

Η Reds έδειξε τον δρόμο…

Μα πώς να ληφθούν αποφάσεις για την πώληση ακινήτου της Reads στην Ρουμανία όταν δεν είναι ακόμη σίγουρο ποιος κυβερνά τον όμιλο (η Reds είναι θυγατρική του) Ελλάκτωρ; ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 1,68#ifrm85{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig85:hover + #ifrm85,#ifrm85:hover,#trig85:active + #ifrm85,#ifrm85:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;}

Αυτό αναφώνησε πηγή της στήλης ερωτώμενη για την αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Και ερχόμαστε στα της Ελλάκτωρ: σήμερα είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση με καυτά θέματα όπως η αμκ των 50 εκατ ευρώ, η αλλαγή διοίκησης, ο διαχειριστικός έλεγχος κι άλλα τέτοια λαχταριστά. 

Πληροφορούμαι ότι η πλευρά των εφοπλιστών Καϋμενάκης-Μπάκος θα ζητήσουν την αναβολή, τα κερδίσουν ένα ακόμη 20ήμερο αλλά προς τι; 

Οι Ολλανδοί φαίνεται ότι ελέγχουν σε απόλυτο ποσοστό το παιχνίδι και οι 20 ημέρες δεν θα κάνουν τη διαφορά… 

Όσο για τον έλεγχο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τον διπλό ρόλο των Ολλανδών στους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας (ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) φαίνεται να μην τους ανησυχεί…

Τελος θα σας θυμίσουμε οτι η στήλη απο την Τρίτη το πρωί σας είχε ενημερώσει οτι σταμάτησαν οι μεγάλες αγορές μετοχών της Ελλάκτωρ. Την Τρίτη άλλαξαν χέρια μόλις 147.000 χαρτιά και την Δευτέρα 258.000 μετοχές .

Ο λόγος της αγοραστικής ηρεμίας ήταν ότι οι μετοχές που αγοράστηκαν Δευτέρα και Τρίτη (η Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ήταν αργία) δεν “μετράνε” στην  Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 7η  Ιανουαρίου, καθώς ισχύει ο κανόνας Τ-2. 

Δηλαδή όποιος αγόρασε μετοχές, Δευτέρα και Τρίτη, δεν μπορεί να τις δηλώσει στην σημερινή Γενική Συνέλευση, η οποία εκτος συγκλονιστικού απροόπτου θα αναβληθεί.

Στάσσης καλεί Pimco

Ρευστότητα 250 εκατ ευρώ αναμένεται να αντλήσει άμεσα η ΔΕΗ ΔΕΗ -1,85% 7,44#ifrm62{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig62:hover + #ifrm62,#ifrm62:hover,#trig62:active + #ifrm62,#ifrm62:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} από την δεύτερη τιτλοποίηση.

Deal που έχει συμφωνηθεί με την Pimco (αλήθεια τι κάνουν αυτά τα παιδιά;). 

Ο manager της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης συνεχίζει να παλεύει για την εφαρμογή του business plan ωστόσο μαθαίνω ότι ορισμένοι τους βάζουν εμπόδια και τρικλοποδιές… 

Βέβαια, αναμενόμενο όταν μόλις πριν δύο χρόνια η ΔΕΗ είχε χρεοκοπήσει και στα Βόρεια Προάστια μοίραζαν μεταξύ πούρου και ουίσκι τα ιμάτια αυτής… 

Ωστόσο, η ζωή έχει αποδείξει ότι όλοι μα όλοι προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες και οι business ξεπερνούν εύκολα τα πάθη και τις ίντριγκες. 

Folli Follie: Έτοιμος για όλα ο Εισαγγελέας Παππάς

Κρίμα, έλεγε στην στήλη γνωστός θαμώνας της πλατείας Συντάγματος, που η Βουλή δεν έχει κόσμο αυτή την περίοδο λόγω COVID αναφερόμενος στην δικογραφία για το σκάνδαλο των Κουτσολιούτσων και της Folli Follie και συγκεκριμένα για όσα φέρεται να υποστηρίζει ο Σάκκος για τους Φλαμπουράρη, Χαρίτση και Αραχωβίτη στα mails που έστελνε στον Τζώρτζη. 

Ο φίλος της στήλης και θαμώνας του περιστυλίου μου μετέφερε πως αν η Βουλή λειτουργούσε με πλήρη απαρτία θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς οι μπηχτές, τα αστεία και τα σοβαρά για την υπόθεση θα ήταν άκρως διασκεδαστικά… 

Ας το σοβαρέψουμε: τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψουν μέχρι τέλους για να αποδείξουν πως δεν είχαν καμία ανάμειξη! 

Ο Χαράλαμπος Γκότσης και τα άλλα τα παιδιά όμως διότι κι γι` αυτούς ανοίγει ο φάκελος θα βρεθούν σε πολύ μα πολύ, όπως μου λένε, δύσκολη θέση…  

Νομικές πηγές αναφέρουν οτι «Το σίγουρο είναι οτι ο έμπειρος Εισαγγελέας Σπύρος Παππάς (με τρομερές νομικές γνώσεις), που έχει αναλάβει την έρευνα για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τις ευθύνες που είχε, θα καλέσει όλους όσοι αναφέρονται στα περίφημα emails.»

Οι ιδιες νομικές πηγές μου λένε οτι «δεν θα εξαιρεθεί ούτε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Λαζαρίδης  που τον αναφέρει το επίμαχο e-mail».

Πάντως ήλθε η ώρα να ανακάλυψει ο Εισαγγελέας ποιοι έκαναν τις γερές πλάτες στον Τζώρτζη για να πολλαπλασιάσει τα μετρητά του απο πωλήσεις μετοχών, μετά την έκθεση του QCM που αποκάλυπτε όλη την απάτη.

Και αυτό ειναι πολύ εύκολο να το βρεί από τα στοιχεία που θα αναζητήσει απο το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όταν πολλοί άλλοι που τον πίστεψαν στα παραμύθια που έλεγε, οτι ολα βαίνουν καλώς, και αγόρασαν μετοχές της Folli Follie, λίγο πριν την αναστολή της διαπραγμάτευσης, «έκαψαν» τα χέρια τους.

H Goldman Sachs και ο Mytilineos

Αναλυτές του Λονδίνου απο μεγάλες τράπεζες αναφέρουν ότι στην Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,56% 12,46#ifrm152{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig152:hover + #ifrm152,#ifrm152:hover,#trig152:active + #ifrm152,#ifrm152:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} έχει έρθει νέα τάξη πραγμάτων.

Την Τρίτη η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έτους 2020, στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο Όμιλος Mytilineos ακολουθεί κατά γράμμα τα αμερικάνικα πρότυπα.

Αυτό είναι ότι καλύτερο για την αξιοπιστία του και ότι καλύτερο για την επενδυτική κοινότητα.

H επικράτηση των Δημοκρατικών στη Τζόρτζια δίνει περισσότερη ώθηση στο ονομαζόμενο reflation trade της Goldman Sachs

Το αλουμίνιο παίζει στα 2.070 δολ. τον τόνο, η τιμή του CO2 στην Ε.Ε. είναι πάνω από τα 34 ευρώ και η επενδυτική κοινότητα είναι δεδομένο πλέον ότι θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην πράσινη ανάπτυξη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Goldman Sachs εχει φτιάξει ένα μπουκέτο ευρωπαϊκών ενεργειακών μετοχών με πράσινο προσανατολισμό.

Οι οκτώ μετοχές (ENEL, IBERDROLA, ORSTED, RWE, EDB, VERBUND, SIEMENS GAMESA Renewable Energy και SSE) που παρακολουθεί παίζουν με ένα μέσο προβλεπόμενο P/E 2022e=32,38 και με ένα P/BV 2022=2,83. 

Συγχρόνως ψηφίζει δαγκωτό  την ισπανική Solaria και την θεωρεί το απόλυτο ευρωπαϊκό solar play και της δίνει τιμή στόχο τα 24 ευρώ.

Η μετοχή χθες έπαιζε στα 27,20 ευρώ ενώ στις 26 Νοεμβρίου είχε κλείσει στα 18,61 ευρώ. Τα παλληκάρια της Goldman δεν χάσανε χρόνο. 

Την πιάσαν την τιμή στόχο αμέσως και την ξεπεράσανε κιόλας!!!

Για να έχετε μια αίσθηση η Ισπανική  Solaria τώρα έχει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 3.398 δισ. ευρώ. 

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι η Solaria το 2022 θα έχει πωλήσεις 184,7 εκατ. ευρώ, EBITDA 128,3 εκατ. ευρώ, κέρδη 68,5 εκατ. ευρώ και καθαρό δανεισμό 791 εκατ. ευρώ. 

Δηλαδή η Solaria διαπραγματεύεται ΤΩΡΑ με ένα εκτιμώμενο ΕV/EBITDA 2022e=32,65!!!!! Και με ένα P/E 2022= 49,6!!!!!

Ο Mytilineos, στα 12,49 και με ένα αριθμό μετοχών 136.828.469 (αφαιρούμε το buy back) μας δίνει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης του 1.704 δισ. ευρώ. 

Με τις εκτιμήσεις της Alpha Finance η Mytilineos  παίζει με ένα EV/EBITDA 2022e= 4,98 και με ένα P/E 2022e= 6,8.

Οπως πολύ εύκολα μπορείτε να δείτε, ο Mytilineos είναι μακράν η φθηνότερη μετοχή σε σύγκριση με το universe της Goldman Sachs και προκλητικά τζάμπα σε σχέση με τη Solaria. 

Επομένως είναι θέμα χρόνου και μόνο να πέσει το «πράσινο μάτι» της Goldman Sachs στην Mytilineos.

Εκτός αν την προλάβει η Morgan Stanley στη…στροφή.

Σύμφωνα με κορυφαίους ξένους διαχειριστές η μετοχή της Μυτιληναίος είναι ίσως το πιο υποτιμημένο industrial, commodities και energy (solar) play παγκοσμίως.

H πενταετία που έρχεται, λένε οι αναλυτές, «θα ανήκει στη Mytilineos και ο στόχος να γίνει η Solaria Νο2 απόλυτα επιτεύξιμος».

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο έχει το απόλυτο Aιολικό story που λέγεται ΤΕΝΕΡΓΑ ΤΕΝΕΡΓ 1,62% 13,76#ifrm192{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig192:hover + #ifrm192,#ifrm192:hover,#trig192:active + #ifrm192,#ifrm192:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} και σε λίγο καιρό θα έχει το απόλυτο Ηλιακό story (Solaria No2) που λέγεται Μυτιληναίος.

Kαι τα ΙΚΕΑ, μέσω της Fourlis.

Η Fourlis και η UBS

Ο κύριος Πολ Ντόνοβαν επικεφαλής οικονομολόγος στο τμήμα Διαχείρησης παγκόσμιου πλούτου της τράπεζας UBS εκτιμά ότι στο μέλλον ο κόσμος θα ξοδεύει περισσότερα λεφτά σε μη αναλώσιμα καταναλωτικά αγαθά, όπως τα Έπιπλα και τα ηλεκτρικά είδη. 

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο έχει την εταιρία Fourlis ΦΡΛΚ -1,71% 4,02#ifrm202{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig202:hover + #ifrm202,#ifrm202:hover,#trig202:active + #ifrm202,#ifrm202:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} η οποία είναι η μόνη εισηγμένη εταιρία που μπορεί κάποιος να παίξει το story των ΙΚΕΑ.

Σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, είναι θέμα χρόνου και μόνο να ανακαλύψει η UBS τον Φουρλή.

Η Fourlis κοστίζει τώρα 208 εκατ. ευρώ, όταν το Gross Asset Value της Trade Estate ΑΕΕΑΠ είναι στα 190 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, η μηχανή παραγωγής μετρητών ΙΚΕΑ, Intersport και ΤAF αξίζουν μόνο 18 εκατ. ευρώ. Ανέκδοτο.

Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη σήμερα λειτουργούν οκτώ καταστήματα ΙΚΕΑ, πέντε από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και δύο στη Βουλγαρία. 

Επίσης λειτουργούν συνολικά εννιά κέντρα παραγγελιών και παραλαβών ΙΚΕΑ με έξι από αυτά στην Ελλάδα, δύο στη Βουλγαρία και ένα στη Κύπρο

Ακόμα, άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο το πρώτο κατάστημα μεσαίουυ μεγέθου 8.000 τ.μ στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία δύο καταστημάτων «νέας γενιάς» στον Πειραιά και στη Σόφια.

Ακόμα ο Όμιλος Φουρλή αριθμεί σήμερα 139 καταστήματα στην λιανική αθλητικών ειδών και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις logistics

Για να τα κάνεις όλα αυτά θέλεις minimum πέντε χρόνια. Και 208 εκατ. ευρώ που κοστίζει τώρα ο Φουρλής στο Χρηματιστήριο δεν σου φτάνουν όυτε για καλημέρα. 

Εκτός του ότι είναι μαγαζί γωνία η Fourlis, η διοίκηση του Βασίλη Φουρλή έχει κάνει πολλή και καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, και μετά την εκτίμηση του επικεφαλής οικονομολόγου στο τμήμα Διαχείρισης παγκοσμίου πλούτου της UBS ότι ο κόσμος θα ξοδεύει περισσότερα λεφτά στα έπιπλα, είναι θέμα χρόνου και μόνο να εκδηλώσει η ξένη επενδυτική κοινότητα μεγάλο ενδιαφέρον για τη μετοχή του Φουρλή.

Το πάρτυ με τις μετοχές και τα crypto

Επειδή η στήλη δεν κοιμάται ποτέ, να σας θυμίσουμε οτι χθες έγινε πάρτι στις αγορές και ειδικά στα crypto.

Οχι μόνο στο Bitcoin αλλα και στα υπόλοιπα.

Ετσι για παράδειγμα στις 20.10 Ωρα Ελλάδος το Ethereum κέρδιζε 9% στα 1206 δολάρια, το bitcoin cash 8% στα 453 δολάρια, το XRP 9,5% στα 0,24 δολάρια, το NEM 21% στα 0,24 δολάρια, το ZCash 8% στα 62 δολάρια.

Πρωταθλητης του χθεσινού 24 ωρου το Stellar που κέρδιζε 63% στα 0,31 δολάρια.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Keywords
folli follie, goldman sachs, follie, sachs, ρουμανια, folli follie, follie, goldman sachs, sachs, γεκ τερνα, business plan, business, θυγατρική, optima, δις, ελλαδα, fund, mls, εταιρεία, mega, γεκ, τερνα, δεη, deal, pimco, βουλη, συριζα, αθηνα, τραπεζες, νέα, δολ, iberdrola, rwe, verbund, siemens, energy, solar, play, ebitda, buy, alpha, finance, universe, morgan, industrial, ικεα, fourlis, ubs, αεεαπ, intersport, μνήμη, κυπρος, πειραιας, logistics, crypto, ωρα, προσφορες, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χρηματιστηριο, καθαρα δευτερα, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητης περιουσιας, τραπεζα της ανατολης, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, alpha bank, τελος του κοσμου, η ζωη, αποτελεσματα, crypto, μνήμη, βουλγαρια, γωνια, δουλεια, δολ, επιπλα, θεμα, ομολογα, σημερινη, ωθηση, ωρα, alpha, intersport, mega, mls, rwe, siemens, ubs, αγορα, αεεαπ, αλουμινιο, ανεκδοτο, ανθρωπος, αστεια, βορεια, βορεια προαστια, γεκ, γινει, γραμμα, δεδομενο, δευτερα, διαστημα, δειτε, διοικηση, δις, δωσει, διπλο, εγινε, ευκολο, ευκολα, ευρω, εκθεση, εκτιμηση, εξι, ερευνα, ερχεται, εταιρεία, εταιρια, ζωη, υποθεση, ισχυει, θυγατρική, καλημερα, λεφτα, λειτουργια, μπορειτε, μυτιληναιος, νεα ταξη πραγματων, ομιλος, οικογενεια, οκτω, ουισκι, παραμυθια, παιδια, πηγη, πρασινη, προβληματα, παρτυ, πρωι, πωλησεις, ρολο, σιγουρο, συγκεκριμενα, σολωμος, σοφια, σχεδιο, τιμη, τμημα, τρια, τριτη, χρηματιστηριο αθηνων, ψυχικο, αγορες, ανηκει, μπηχτες, buy, business, business plan, ebitda, εφαρμογη, ειδη, energy, ερχομαστε, φακελος, finance, fourlis, fund, iberdrola, ιδιαιτερα, industrial, υπουργειο, index, logistics, morgan, optima, παιχνιδι, πηγες, pimco, play, πληροφοριες, πωληση, solar, σπυρος, θεματα, universe, verbund, χερια, νικας κρεας αλογου, νικας σκανδαλο
Τυχαία Θέματα
Τζίγγερ, Ρουμανία, Παππάς, Folli Follie, Goldman Sachs, Mytilineos,tzinger, roumania, pappas, Folli Follie, Goldman Sachs, Mytilineos