Fourlis: Θα διεκδικήσουμε θέση στο retail park του Ελληνικού – Τα πρώτα μικρά ΙΚΕΑ από το 2020

Στο τέλος το 2020 αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο από τα τέσσερα μικρά ΙΚΕΑ που η εταιρεία Fourlis προγραμματίζει, το οποίο θα γίνει στη θέση κάποιων από τα Pick-up points που διατηρεί το ΙΚΕΑ στην ελληνική περιφέρεια. Τα Pick-up points της ΙΚΕΑ

σήμερα βρίσκονται σε 5 πόλεις, στην Κρήτη, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη και την Καλαμάτα και τα πρώτα ΙΚΕΑ.

Τα μικρά ΙΚΕΑ θα έχουν εμβαδό 5.000-6.000 τ.μ. έναντι 25.000 τ.μ. που είναι η συνηθισμένη επιφάνεια για τα μεγάλα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Το πρώτο μικρό ΙΚΕΑ της Fourlis  θα γίνει μέσα στο 2020 εκτός Ελλάδος στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου είναι ήδη έτοιμο το ακίνητο. Θα ακολουθήσουν δύο  καταστήματα στην Ελλάδα που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2020 με αρχές το 2021. Σε προτεραιότητα για την επιλογή μπαίνουν η μεσαίου μεγέθους πόλεις, με πιθανή την Πάτρα.

Σχετικά, με τη δημιουργία καταστημάτων του ομίλου στο Ελληνικό, πηγές της εταιρείας σημειώνουν, ότι «πρόθεση του ομίλου είναι να έχουν παρουσία τα brands του ομίλου, ΙΚΕΑ και Intersport,  στο εμπορικό πάρκο του Ελληνικού, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποφάσεις για μετοχική συμμετοχή στο project».

Ο όμιλος Fourlis στοχεύει επίσης τον εμπλουτισμό των brands που εκπροσωπεί με ακόμη μια   λιανεμπορική αλυσίδα, μεγάλου διεθνούς brand  που σχεδιάζει να αναπτύξει στην Ελλάδα  και αν και υπάρχουν συζητήσεις δεν είναι κοντά σε συμφωνία.

Στο τελικό στάδιο της ίδρυσής της είναι εξάλλου και  η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που του ομίλου η Trade Estates ΑΕΑΑΠ, η οποία έχει ήδη πάρει άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στόχος της είναι να έχει τα μεγάλα εμπορικά ακίνητα του ομίλου  σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, η αγοραία αξία των οποίων έχει εκτιμηθεί σε 178,4 εκατ. ευρώ. Ακολούθως στόχος της εταιρείας είναι να προσθέσει ακίνητα του χώρου των  logistics και υποδομών υποστήριξης ηλεκτρονικού εμπορίου, δηλαδή αποθήκες με εξειδικευμένη υποδομή για να εξυπηρετήσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Αφού γίνει η εισφορά των ακινήτων του ομίλου, από το 2020 η Trade Estates θα αναζητήσει νέα ακίνητα από το χώρο των logistics, ενώ θα είναι ανοιχτή και σε μετοχικές συνεργασίες με εταιρείες του χώρου που θα θέλουν να εισφέρουν τα ακίνητά τους. Βασικός στόχος της νέας εταιρείας είναι να αποκτήσει μέγεθος, ώστε οι αποδόσεις που προσφέρουν 5-8% να αντιστοιχούν σε σημαντικά κεφάλαια.

The post Fourlis: Θα διεκδικήσουμε θέση στο retail park του Ελληνικού – Τα πρώτα μικρά ΙΚΕΑ από το 2020   appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα