F1 Σαουδική Αραβία: Ο Verstappen στην pole!

21:35 8/3/2024 - Πηγή: Mononews

Ο Ολλανδός πρωταθλητής έσπασε το ρεκόρ γύρου με 1:27.4 και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον αυριανό αγώνα.

Αναμφισβήτητα ο 18χρονος Oliver Bearman ήταν το πρόσωπο της βραδιάς. Ο οδηγός της Ferrari προσπάθησε και κατάφερε να προκριθεί στο Q2 αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να περάσει στο Q3. Ο Bearman αντικατέστησε τον Sainz που υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας. Η μάχη για την πρόκριση στο Q2 ήταν έντονη αλλά προβλέψιμη.

Φυσιολογικά και αναμενόμενα την έχασαν οι Kick

Sauber, οι Alpine και η Williams του Sargeant. Στη Kick Sauber οι μηχανικοί έδωσαν μάχη με το χρόνο για να επισκευάσουν το μονοθέσιο του Zhou ο οποίος βγήκε και χτύπησε στα προστατευτικά στις ελεύθερες δοκιμές (FP3).

Τα κατάφεραν οριακά ο Κινέζος βγήκε στην πίστα αλλά για λίγα δευτερόλεπτα δεν πρόλαβε να ξεκινήσει γρήγορο γύρο.

Oliver Bearman, Ferrari SF-24 (Photo by Steven Tee / LAT Images)

Στο Q2 ο Bearman τα έκανε όλα λάθος στην πρώτη προσπάθεια, κατάφερε να βελτιωθεί στη δεύτερη αλλά δεν ήταν αρκετό για να αποκλείσει από τη συνέχεια το Hamilton.

Ο πρωταθλητής ακόμη μια φορά απογοήτευσε με την εμφάνισή του, δεν ήταν ανταγωνιστικός, παρότι η Mercedes αποδείχτηκε τελικά κατώτερη των περιστάσεων και στα χέρια του έτερου οδηγού της George Russell. Από το Q3 αποκλείστηκαν οι Haas, η Williams του Albon, η Ferrari του Bearman, και η RB του Ricciardo.

Max Verstappen – Gianluigi Buffon (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Ο Verstappen καθάρισε από τον πρώτο κιόλας γύρο την pole σημειώνοντας έναν άπιαστο γύρο. Ο Ολλανδός ήταν πολύ δυνατός στο 3ο κομμάτι όπου έκανε διαφορά.

Δεν χρειάστηκε καν να ολοκληρώσει τη 2η γρήγορη προσπάθειά του. Ο Leclerc ήταν στα 3 δέκατα μαζί με τον Perez και τον Alonso αλλά πιο πίσω η διαφορά από McLaren και Mercedes είναι αποκαρδιωτική.

Για τον αυριανό αγώνα δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να κοντράρει τις Red Bull, πιθανόν θα δούμε μάχη για την 3η θέση ανάμεσα στο Leclerc και στον Alonso. O αγώνας εκκινεί στις 19:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από το ANT1+.

Η τελική κατάταξη ήταν:

 Διαβάστε επίσης

GP Σαουδικής Αραβίας: Εκτός για ιατρικούς λόγους ο Sainz!

F1 Academy: Αγώνας γυναικών στη Σ.Αραβία

GP Σαουδική Αραβίας: Με 250km/h στην παραλία!

Keywords
Αναζητήσεις
f1-saoudiki-aravia-o-verstappen-stin-pole.htm
Τυχαία Θέματα