F1 Ιαπωνία: Οριακά ο Verstappen!

12:39 6/4/2024 - Πηγή: Mononews

Ο πρωταθλητής πήρε την 4η συνεχή του pole φέτος, με ελάχιστη διαφορά από τον Perez με την άλλη Red Bull.

Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε το Verstappen να γκρινιάζει για τον γύρο που του έδωσε την pole. Πέρυσι είχε 6 δέκατα από το δεύτερο φέτος 0,6 δέκατα. Ο Ολλανδός θεωρεί ότι δεν έκανε ότι καλύτερο μπορούσε αφήνοντας δέκατα εδώ και εκεί: «Ήταν αρκετά κοντά στο τέλος. Συνολικά αυτή η πίστα επιβαρύνει πολύ τα ελαστικά, με την άσφαλτο να είναι πραγματικά τραχιά έτσι όταν θέλεις πραγματικά να φτάσεις

στο όριο δεν σου βγαίνει πάντα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να είσαι στην pole. Φυσικά, θέλω κάθε γύρος να είναι τέλειος, αλλά σε μια πίστα όπως αυτή δεν συμβαίνει πάντα. Συνολικά, μια πολύ καλή μέρα, μια καλή θέση εκκίνησης για αύριο αυτό μετράει».

Ο Perez από την πλευρά του, διεκδίκησε την pole και την έχασε στις λεπτομέρειες για 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου: « Ήταν πολύ κοντά με τον Μαξ σήμερα. Ένιωσα πως ήταν ένας καλός γύρος. Είναι αρκετά δύσκολο εκεί έξω, στην πραγματικότητα, ειδικά κλείνοντας τον γύρο ήταν πολύ εύκολο να χάσεις μερικά δέκατα στο τελευταίο τμήμα στο σικέιν. Τα έκανε όλα σωστά, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετό. Όλο το Σαββατοκύριακο είμαστε κοντά σε αυτά τα μικρά περιθώρια, τα πάντα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν είχα καλή έξοδο ξεκινώντας τον γύρο, οπότε μάλλον αυτή θα μπορούσε να είναι η διαφορά. Είμαστε σε καλή θέση για αύριο. Ο ρυθμός αγώνα δεν θα είναι τόσο δυνατός, δουλέψαμε αρκετά, οπότε ελπίζουμε ότι αύριο θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Πίσω από τις Red Bull οι διαφορές ήταν απογοητευτικές με το Lando Norris να κατορθώνει να φέρει την McLaren στην 3η θέση για 2ο συνεχή αγώνα με διαφορά 3 δέκατα από την pole: «Είναι πάντα συναρπαστικό να οδηγείς στη Suzuka γρήγορα. Δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες, σήμερα όμως είχαμε ένα καλό μονοθέσιο Έκανα μερικούς καλούς γύρους, ειδικά στο Q3, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι πάντα απολαυστικό μπροστά σε τόσους οπαδούς. Είναι καλό για εμάς ως McLaren, είχαμε μια καλή εμφάνιση πέρυσι εδώ, έναν καλό αγώνα το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε είναι ωραίο να είμαστε σ’ αυτή τη θέση. Έχουμε κάνει μερικά καλά βήματα μπροστά. Προσπαθούμε να φτάσουμε τις δύο Red Bull, αλλά κάνουν καλή δουλειά, όλη η ομάδα κάνει καλή δουλειά, οπότε δικαίως είναι μπροστά».

Οι Ferrari απογοήτευσαν με το Sainz να υστερεί μισό δευτερόλεπτο από το Verstappen. Ο συμπατριώτης του Fernando Alonso έχασε για 6 χιλιοστά την 4η θέση αλλά κρατήθηκε στην 5η μπροστά από τον Piastri. Ο Hamilton βρήκε 2 δέκατα σε σχέση με την επίδοση του Russell και ανάμεσά τους ο Leclerc ο οποίος απορούσε για την διαφορά του από την κορυφή που ήταν στα 6 δέκατα. Τελευταίος στη δεκάδα ο τοπικός ήρωας Yuki Tsunoda που απολαμβάνει τη στήριξη δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών του.  Ο Tsunoda κατάφερε να αποκλείσει για λίγα χιλιοστά τον έτερο οδηγό της RB, Daniel Ricciardo από το Q3 την ύστατη ώρα. Πιο πίσω ξεχώρισαν για την απόδοσή τους έναντι των teammate τους οι Hulkenberg, Bottas και Albon.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι Red Bull έκαναν για πρώτη φορά το 1-2 στην εκκίνηση από το Άμπου Ντάμπι του 2022. Για 16η φορά σε 34GP στη Suzuka βρίσκονται στην πρώτη σειρά δυο μονοθέσια της ίδιας ομάδας. O Perez για πρώτη φορά στον 12ο χρόνο που αγωνίζεται στη Suzuka πήρε θέση στην 1η τριάδα. Στους 33 αγώνες που έχουν γίνει στη Suzuka μόνο 3 φορές κέρδισε κάποιος που δεν εκκινούσε από την πρώτη σειρά.

Ο αγώνας εκκινεί αύριο στις 08:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΑΝΤ1+.

Συνολικά η τελική κατάταξη ήταν:

Διαβάστε επίσης

Χρήση αυτοκινήτου σε μηνιαία βάση

Keywords
Αναζητήσεις
f1-iaponia-oriaka-o-verstappen.htm
Τυχαία Θέματα