EasyJet: Εξασφάλισε νέο δάνειο 1,87 δισ. δολαρίων

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet αύξησε τη ρευστότητά της μέσω νέου, πενταετούς διάρκειας δανείου ύψους 1,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο reuters, η νέα δανειακή διευκόλυνση θα βελτιώσει το προφίλ λήξης χρεών της εταιρείας, η οποία σχεδιάζει να αποπληρώσει και να ακυρώσει την

πιστωτική διευκόλυνση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων και τα μακροπρόθεσμα δάνεια ύψους 400 εκατ. στερλινών (542,6 εκατ. δολάρια), στο πρώτο τρίμηνο.

Όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, η ΕasyJet έχει πληγεί από την έλλειψη μετρητών, αλλά ήλπιζε να προετοιμαστεί για την ανάκαμψη της αυτή την άνοιξη. Ωστόσο, με την μεγαλύτερη της αγορά, αυτή της Βρετανίας να επιστρέφει στο lockdown, οι πτήσεις αναμένεται να διατηρηθούν στα χαμηλότερα επίπεδα τους για αρκετούς ακόμη μήνες.

Για να επιβιώσει μέχρι τώρα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, η βρετανική εταιρεία έχει περικόψει 4.500 υπαλλήλους, αξιοποίησε τους μετόχους για μετρητά και πούλησε δεκάδες αεροσκάφη της, ενώ δεν απέκλεισε τη λήψη περαιτέρω μέτρων στη δήλωση της τη Δευτέρα.

«Η EasyJet θα συνεχίσει να επανεξετάζει τη θέση ρευστότητάς της σε τακτική βάση και να αξιολογεί περαιτέρω ευκαιρίες χρηματοδότησης, σε περίπτωση ανάγκης», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Το νέο δάνειο 1,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων ελήφθη από μια κοινοπραξία τραπεζών και υποστηρίχθηκε από εγγυήσεις που παρέχονται από το βρετανικό σχήμα UK Export Finance, το οποίο περιλαμβάνει ορισμένους περιορισμούς σχετικά με τις μελλοντικές πληρωμές μερισμάτων.

Η EasyJet είπε ότι η αποπληρωμή του βραχυπρόθεσμου χρέους της θα «απελευθερώσει» ορισμένα περιουσιακά στοιχεία, ενισχύοντας περαιτέρω τον ισολογισμό της.

Ryanair και Wizz Air: Περιορίζουν τα δικαιώματα ψήφου των μετόχων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στ. Χατζηιωάννου (easyjet) στο mononews: «Να ξυπνήσουν οι μέτοχοι και να αναλάβουν δράση – Καθηλωμένο το 80% του στόλου»

EasyJet: Αναβάλλει την παραλαβή 22 επιπλέον αεροσκαφών Airbus

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα