EMA: Στις επόμενες βδομάδες η απόφαση για την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer

17:31 6/9/2021 - Πηγή: Mononews

Την αξιολόγηση του αιτήματος για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά του κορωνοϊού έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση στους πολίτες άνω των 16 ετών ξεκινά ο ΕΜΑ.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα πως εξετάζει τα στοιχεία για την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 που έχουν αναπτύξει οι PfizerBioNTech,

ώστε να δοθεί έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση σε ανθρώπους ηλικίας 16 ετών και άνω, σύμφωνα με το Reuters.

Ο EMA ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει μια ταχεία μελέτη των στοιχείων και περιμένει τα αποτελέσματα «μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες».

Η αρμόδια επιτροπή του EMA θα αξιολογήσει τα δεδομένα τα οποία υποβλήθηκαν για το εμβόλιο Comirnaty των Pfizer/ BioNTech, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας κλινικής δοκιμής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής, περίπου 300 ενήλικοι με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα έλαβαν αναμνηστική δόση περίπου έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αξιολογεί τα στοιχεία για τη χρήση μιας επιπλέον δόσης των εμβολίων mRNA σε ανθρώπους με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν θεωρούν επείγουσα την ανάγκη για ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό, αξιολογείται η σχετική αίτηση για να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την υποστήριξη περαιτέρω δόσεων, όπως απαιτείται.

EMA’s safety committee (#PRAC) updates on the safety of #COVID19vaccines and blood-cancer treatment Imbruvica.

Read more: https://t.co/F80VQQstpr pic.twitter.com/n1AdNaCC2N

— EU Medicines Agency (@EMA_News) September 3, 2021

Διαβάστε επίσης:Γερμανία: Χρηματοδότηση για έξι σκευάσματα κατά της Covid-19Πάτρα: Κλείνει το εμβολιαστικό κέντρο στο λιμάνι
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα