Dr. Martens: Aύξηση τιμών για τις θρυλικές μπότες- Εκτίναξη της μετοχής κατά 22%

13:35 1/6/2022 - Πηγή: Mononews

Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας που κατασκευάζει τις γνωστές μπότες Dr. Martens εκτινάχθηκε μετά την αύξηση των προβλέψεων για τα φετινά της έσοδα.

Συγκεκριμένα ο τίτλος ενισχύθηκε έως και 22% στην αγορά του Λονδίνου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής του, τον Ιανουάριο του 2021.

Η εταιρεία που κατασκευάζει τις δημοφιλείς μπότες ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 43% στα 214,3 εκατομμύρια στερλίνες (270 εκατομμύρια δολάρια)

από τις αρχές του έτους έως τον Μάρτιο.

Η διοίκηση της αναμένει ότι η αύξηση του όγκου θα παραμείνει αμετάβλητη το επόμενο έτος και η τιμή θα αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού. Οι έμποροι λιανικής προετοιμάζονται για μια πιο δύσκολη αγορά, καθώς το κόστος αυξάνεται και οι αγοραστές έχουν λιγότερα να ξοδέψουν.

Η Dr. Martins αναμένει αύξηση εσόδων σε υψηλό ποσοστό για την τρέχουσα οικονομική χρήση, ενώ περίμενε μέτριες αυξήσεις για τα επόμενα χρόνια.

«Σε ένα περιβάλλον όπου οι καταναλωτές έχουν περιορισμένη ρευστότητα, η εταιρεία μπορεί να βγει κερδισμένη, καθώς οι άνθρωποι επιλέγουν να επικεντρώσουν τις δαπάνες τους σε προϊόντα που έχουν διάρκεια, την ώρα που το υπόλοιπο στον τραπεζικό τους λογαριασμό μειώνεται», δήλωσε η Τζούλι Πάλμερ, συνεργάτης της Begbies Traynor. «Οι μπότες Dr. Martens φημίζονται για την αντοχή τους», πρόσθεσε.

Τα κέρδη της Dr. Martins έδωσαν ώθηση στη μετοχή της

Η μετοχή έχει υποχωρήσει 39% φέτος, έναντι πτώσης 13% για τον δείκτη FTSE 250 της μεσαίας κεφαλαιοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Κατανοούμε ότι κάθε καταναλωτής αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό πίεση, οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται, ο λογαριασμός του ρεύματος αυξάνεται και επομένως η στρατηγική μας είναι απλώς να προχωρούμε σε αυξήσεις τιμών που αντισταθμίζουν τον πληθωρισμό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Kenny Wilson σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Το κόστος έχει αυξηθεί κατά 6%, επομένως η Dr. Martens αύξησε τις τιμές κατά το ίδιο ποσό.

Διαβάστε ακόμη:

Dr. Martens: Ο Peter Economides ανέλαβε την ανανέωση του «θρυλικού» brand
Keywords
Τυχαία Θέματα