Copper: Αfter-party με σούσι σερβιρισμένο πάνω σε ημίγυμνα μοντέλα από την εταιρεία crypto

Εταιρεία κρυπτονομισμάτων που έχει πρόεδρο τον πρώην υπουργό Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λόρδο Φίλιπ Χάμοντ, διοργάνωσε ένα πάρτι, στο οποίο σέρβιραν στους καλεσμένους σούσι πάνω σε δύο ημίγυμνα μοντέλα, εγείροντας νέα ερωτήματα για την κουλτούρα της βιομηχανίας.

Η Copper, η οποία αποθηκεύει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για λογαριασμό πελατών, διοργάνωσε το ιδιωτικό πάρτι την περασμένη εβδομάδα στο πεντάστερο ξενοδοχείο Mandrake στο Λονδίνο, μετά από ένα μεγάλο συνέδριο για την βιομηχανία crypto.

Σε μια τραπεζαρία με κόκκινους λακαρισμένους τοίχους, δύο άτομα που φαίνεται να φορούν αποκαλυπτικά κολλητά ολόσωμα κορμάκια, είναι ξαπλωμένα σε ένα μακρύ τραπέζι, ενώ πιάτα με σούσι είναι τοποθετημένα πάνω στα ημίγυμνα σώματα τους, σύμφωνα με μια φωτογραφία της εκδήλωσης που επικαλούνται οι Financial Times.

«Υπερβείτε τα συνηθισμένα στην εμπειρία της Copper», ανέφερε η πρόσκληση για το after-party, προσθέτοντας: «Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να διασκεδάσουν και να εξερευνήσουν και με τις πέντε αισθήσεις τους».

Άτομο από το περιβάλλον της Copper δήλωσε ότι τα μοντέλα ήταν άνδρας και γυναίκα και φορούσαν «μαγιό», προσθέτοντας ότι ήταν «πολύ εντυπωσιαστικό… περισσότερο σας περφόρμανς τέχνης παρά κάτι επιλήψιμο». Ο Χάμοντ δεν παρευρέθηκε, πρόσθεσε το άτομο.

Το περιστατικό έρχεται την στιγμή που οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων γιορτάζουν το πρόσφατο ρεκόρ του Bitcoin που ξεπέρασε τα 70.000 δολάρια, αναζωπυρώνοντας την αισιοδοξία για μία βιομηχανία που έχει πληγεί από σκάνδαλα, έλλειψη διακυβέρνησης και ανάρμοστες συμπεριφορές.

Τα λεγόμενα «crypto bros» έχουν κυριαρχήσει στη βιομηχανία από την εκκίνησης της, με τους άνδρες να κατέχουν υψηλές θέσεις στις μεγαλύτερες εταιρείες και να διατυμπανίζουν συχνά τις πεποιθήσεις τους. Η κουλτούρα των «crypto bros» έχει επικριθεί ότι συμβάλλει στην δημιουργία διοικητικών κενών, όπως συνέβη στην περίπτωση της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Η Copper δίνει την δυνατότητα σε hedge funds, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και άλλους φορείς να κατέχουν και να διαπραγματεύονται με ασφάλεια ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στα  χρηματιστήρια.

«Στο πλαίσιο της χορηγίας μας στο Digital Assets Summit 2024, συνδιοργανώσαμε ένα after-party που πραγματοποιήθηκε στο Mandrake Hotel», δήλωσε η Copper, προσθέτοντας ότι η εκδήλωση «διοργανώθηκε από εξωτερικό σχεδιαστή εκδηλώσεων και ήταν ανοιχτή σε όλους τους συνέδρους ως μέρος του συνεδρίου». Ωστόσο δεν κατονόμασε τον συνδιοργανωτή του after-party.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 στο Λονδίνο από τον Dmitry Tokarev, πρώην διευθυντή τεχνολογίας στην διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων Dolfin Financial, η οποία κατέρρευσε το 2021 μετά από έρευνα της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA).

Η Copper αυτοπροσδιορίζεται ως «εταιρεία που δεσμεύεται να χτίσει μια ομάδα με ποικιλομορφία πλαισίων, προοπτικών και δεξιοτήτων», προσθέτοντας ότι «όσο πιο πολλά προσφέρουμε, τόσο καλύτερη θα είναι η δουλειά μας».

Ο ρόλος του Χάμοντ

Ο Χάμοντ, ο οποίος ήταν σύμβουλος της Copper, ανέλαβε πρόεδρος το 2023 μετά από μια άντληση κεφαλαίων που αποτίμησε την εταιρεία στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Διατηρεί ένα «μικρό μερίδιο» στην εταιρεία.

Όπως ανέφεραν προηγουμένως οι Financial Times, ο Λόρδος Χάμοντ, μέλος του Συντηρητικού Κόμματος, χρησιμοποίησε τις κυβερνητικές του διασυνδέσεις για να βοηθήσει την Copper το 2021, πριν ενταχθεί επίσημα στην εταιρεία, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που απαγορεύονταν στους πολιτικούς το lobbying.

Δείπνα nyotaimori

Το σερβίρισμα σούσι σε γυμνά ή ημίγυμνα σώματα έχει λανσαριστεί τις τελευταίες δεκαετίες στις δυτικές χώρες ως μια εξωτική ιαπωνική πολιτιστική εμπειρία. Πρόκειται για τα λεγόμενα δείπνα nyotaimori που προσφέρονται από τη Ρίγα μέχρι το Λας Βέγκας.

Ωστόσο, η πρακτική αυτή δεν είναι καθόλου διαδεδομένη ούτε καν στον εκτεταμένο τομέα ερωτικής διασκέδασης της Ιαπωνίας.

Στη φωτογραφία του after-party φαίνονται και εν ενεργεία και πρώην υπάλληλοι της Copper.

Ένας ανώτερος υπάλληλος της Copper δήλωσε ότι η παρουσία ατόμων με ελάχιστη ένδυση «δεν ήταν τυπική εικόνα ενός πάρτι». Και  πρόσθεσε: «Τα κρυπτονομίσματα γίνονται πολύ πιο πολιτισμένα, οπότε αυτό δεν είναι πραγματικά το στυλ».

Η Copper έχει επιδιώξει αλλά δεν έχει καταφέρει να λάβει έγκριση από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου και αναγκάστηκε εναλλακτικά να εγγραφεί στην Ελβετία πέρυσι.

Η Barclays, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Alan Howard και ευρωπαϊκές εταιρείες venture capital, όπως οι Dawn Capital και Target Global, είναι επενδυτές στην εταιρεία. Ο Alan Howard αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι άλλοι επενδυτές δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για σχολιασμό.

«Θέτουμε τα θεσμικά πρότυπα για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», αναφέρει η εταιρεία στη σελίδα της στο LinkedIn.

Διαβάστε επίσης:

Λίνα Σουλούκου: Μια Ελληνίδα «Λύκαινα» στην «Αιώνια Πόλη» – Το πέρασμα από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα και οι επόμενοι στόχοι

Prada: Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ σε «νέας γενιάς» πολυτελή καταστήματα

 

Keywords
Τυχαία Θέματα