Βουτιά των μετοχών της Netflix μετά τη μείωση των συνδρομητών
Η Netflix Inc. προκάλεσε έντονη ανησυχία στους επενδυτές, μετά την ανακοίνωση ότι μειώθηκαν οι συνδρομητές της στις ΗΠΑ και την επιβράδυνση της ανάπτυξή της στο εξωτερικό, αυξάνοντας τους φόβους ότι χάνει δυναμική τη στιγμή που οι ανταγωνιστές της ετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση.
Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 11% και διαμορφώθηκαν στα 323 δολάρια στην προσυνεδρίαση στις ΗΠΑ,
Η δημοφιλής πλατφόρμα συνεχούς ροής video streaming πρόσθεσε 2,7 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του τριμήνου που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, περίπου τους μισούς από τις αρχικές της προβλέψεις.
«Η Netflix έχει έναν δύσκολο δρόμο μπροστά της, με τον ανταγωνισμό να αυξάνεται και με την απομάκρυνση δημοφιλούς περιεχομένου», δήλωσε ο αναλυτής της EMarketer Inc., Eric Haggstrom. Αλλά η προώθηση πολλά υποσχόμενων νέων σειρών στο τρέχον τρίμηνο θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσέλκυση πρώην συνδρομητών της, εκτίμησε.
Πρόκειται για το χειρότερο τρίμηνο της Netflix από το 2011, όταν είχε προχωρήσει στον διαχωρισμό του τμήματος DVD-by-mail από το streaming. Η κίνηση αυτή οδήγησε και σε αύξηση των τιμών της με αποτέλεσμα να χάσει πάνω από 800.000 συνδρομητές στις ΗΠΑ.
Πάντως η εταιρεία εκτιμά ότι θα προσθέσει 7 εκατομμύρια συνδρομητές κατά το τρέχον τρίμηνο, εξέλιξη που αποδίδει κατά κύριο λόγο στην επιστροφή δημοφιλών σειρών όπως το “Stranger Things” και το “Orange Is the New Black.”
«Η θέση μας είναι εξαιρετική», δήλωσε ο CEO, Reed Hastings κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη. «Δημιουργούμε εκπληκτικές προδιαγραφές για περιεχόμενο. Το προϊόν μας δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση», πρόσθεσε.
Δυσβάσταχτες δαπάνες
Προς το παρόν, η πτώση του δεύτερου τριμήνου αναζωπυρώνει την ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τις αυξημένες δαπάνες της εταιρείας και τη χαμηλή κερδοφορία.
Η Netflix ξόδεψε πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για προγραμματισμό στο τρίμηνο και άλλα 600 εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση των σειρών της. Η εταιρεία δαπάνησε 594 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από όσα έλαβε και θα χρειαστεί να συγκεντρώσει χρήματα για να χρηματοδοτήσει τον προγραμματισμό της.
Οι επενδυτές έχουν «συγχωρήσει» τις δαπάνες και το χρέος -μέχρι τώρα οι πελάτες αυξήθηκαν με ρυθμούς ρεκόρ. Αλλά η απώλεια συνδρομητών στις Η.Π.Α. για πρώτη φορά από το 2011, υποδηλώνει ότι η Netflix μπορεί να αντιμετωπίζει την αντίδραση των πελατών στην αύξηση των τιμών.
Η εταιρεία έχει προβλέψει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και 90 εκατομμύρια πελάτες στις Η.Π.Α., έναντι 60,1 εκατ. σήμερα.
FriendsΕπιβράδυνση στο εξωτερικόΠροβληματισμό προκάλεσαν και τα αποτελέσματα από τις διεθνείς δραστηριότητές της, με την εταιρεία να μην πετυχαίνει τις προβλέψεις της για 4,7 εκατομμύρια νέους συνδρομητές.
Η Ευρώπη, η Λατινική Αμερική και η Ασία υπήρξαν η βασική πηγή απόκτησης πελατών της Netflix τα τελευταία χρόνια και η ανάπτυξη πρέπει να διατηρηθεί εάν η εταιρεία θέλει να δικαιολογήσει την υψηλή της αποτίμηση.
Η Netflix διαθέτει ένα φθηνότερο πακέτο μόνο για κινητά στην Ινδία για να προσελκύσει πελάτες σε μια τεράστια αγορά με καταναλωτές που δίνουν μεγάλη σημασία στην τιμή.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι η εταιρεία θα έχει ένα τεράστια επιτυχία το δεύτερο εξάμηνο εξαιτίας του νέου προγράμματος που περιλαμβάνει μια νέα σεζόν του «The Crown» και ταινίες από τους σκηνοθέτες Martin Scorsese και Michael Bay.
Ακόμη και μετά την επιβράδυνση του τελευταίου τριμήνου, η Netflix εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί το 2019 να είναι το καλύτερο έτος από πλευράς αύξησης των πελατών της.
Μια άλλη πρόκληση: Οι ανταγωνιστές παίρνουν πίσω τα δικαιώματα για προγράμματα που είναι δημοφιλή στο Netflix, συμπεριλαμβανομένων των «Friends» και του «The Office». Αυτό θα αναγκάσει το Netflix να βασιστεί ακόμη περισσότερο στις πρωτότυπες παραγωγές του.
Σημειώνεται ότι οι σειρές του συνδρομητικού καναλιού μόλις κέρδισαν 117 υποψηφιότητες για τα βραβεία Emmy του 2019. Αλλά οι επαναλήψεις παλαιών σειρών εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία των προβολών.
Η επιβράδυνση στους χρήστες επισκίασε τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Τα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο έπεσαν στα 60 σεντ ανά μετοχή, αλλά οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν 56 σεντς. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 26% στα 4,92 δισ. δολάρια, έναντι προβλέψεων ύψους 4,93 δισ. δολαρίων.
Η μετοχή έχει καταγράψει κέρδη 35% φέτος και σχεδόν διπλάσια άνοδο σε σχέση με το δείκτη S&P 500.
The post Βουτιά των μετοχών της Netflix μετά τη μείωση των συνδρομητών appeared first on mononews.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Καταργείται το ΣΔΟΕ μετά από 24 χρόνια!
- Γιώργος Μαρίνος: Τι απαντά στις κατηγορίες της Άννας Φόνσου ο άνθρωπος που τον φροντίζει
- Politico: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς νέος Έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν
- Παρελθόν το ΣΔΟΕ – Καταργείται μετά από 24 χρόνια
- 57.522 οι δικαιούχοι αναδρομικών για συντάξεις χηρείας
- Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου: Ποιος μπήκε σφήνα στους Μπέζος - Γκέιτς
- Αθανασίου: Ετοιμάζουμε τα ΕΛΤΑ της επόμενης ημέρας - Ο σχεδιασμός
- Βγαίνουν εντολές αγορών και στις τράπεζες – Στα επίπεδα των 10ετών αμερικανικών ομολόγων το ελληνικό!
- Joker: Ο Πρεμ Γουάτσα "κλείνει το μάτι" στην Εθνική Ασφαλιστική
- Καταργείται το ΣΔΟΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mononews
- Γιώργος Μαρίνος: Τι απαντά στις κατηγορίες της Άννας Φόνσου ο άνθρωπος που τον φροντίζει
- Βγαίνουν εντολές αγορών και στις τράπεζες – Στα επίπεδα των 10ετών αμερικανικών ομολόγων το ελληνικό!
- Είναι επίσημο: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς νέος επίτροπος της Ελλάδας
- Συνάντηση Γ. Βρούτση – Θεσμών: Στο επίκεντρο η ψηφιοποιημένη σύνταξη και οι αποφάσεις ΣτΕ για νόμο Κατρούγκαλου
- Volvo XC 40: Πολυτελής άνεση
- Διάσημος Ελληνοαυστραλός σεφ παραδέχθηκε ότι «έκλεβε» τους υπαλλήλους του για έξι χρόνια
- Casa Bedolla: Μια εντυπωσιακή πέτρινη κατοικία στην καρδιά της φύσης (10 pics)
- Florence & The Machine: Και τρίτη συναυλία μετά τη μεγάλη ζήτηση
- Κ. Τασούλας: Στόχος μου να ανατραπεί η εικόνα απαξίωσης της Βουλής
- «Trophy – Τροφή Challenge»: Έλαμψαν οι καινοτόμες ιδέες των νικητών για την αγροτική παραγωγή

- Τελευταία Νέα Mononews
- Βουτιά των μετοχών της Netflix μετά τη μείωση των συνδρομητών
- Συνάντηση Γ. Βρούτση – Θεσμών: Στο επίκεντρο η ψηφιοποιημένη σύνταξη και οι αποφάσεις ΣτΕ για νόμο Κατρούγκαλου
- Βγαίνουν εντολές αγορών και στις τράπεζες – Στα επίπεδα των 10ετών αμερικανικών ομολόγων το ελληνικό!
- Είναι επίσημο: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς νέος επίτροπος της Ελλάδας
- Florence & The Machine: Και τρίτη συναυλία μετά τη μεγάλη ζήτηση
- Τέλος το ΣΔΟΕ μετά από 24 χρόνια
- Διάσημος Ελληνοαυστραλός σεφ παραδέχθηκε ότι «έκλεβε» τους υπαλλήλους του για έξι χρόνια
- ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
- Κ. Τασούλας: Στόχος μου να ανατραπεί η εικόνα απαξίωσης της Βουλής
- ΜΗΤΕΡΑ: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για την εξωσωματική γονιμοποίηση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Εκδήλωση ΣΕΒ για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Ζάμπια
- Γ. Βάιντμαν: Δεν χρειάζεται συναγερμός αλλά εγρήγορση για τα stablecoins
- Γ. Κουμουτσάκος: Το μεταναστευτικό απαιτεί κοινή λύση και αντίδραση
- Ο Μαργαρίτης Σχοινάς νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν
- Καταργείται το ΣΔΟΕ
- Τίτλοι τέλους για το ΣΔΟΕ
- ΕΔΑΔ: Βαριά καταδίκη Ελλάδας, για εμπορία ανθρώπων!
- «Έγινε μία απλή ανθρωποκτονία και το έκαναν...» αναφέρει ο Ρουπακιάς
- Ιράν: Κατασχέθηκε δεξαμενόπλοιο με λαθραίο πετρέλαιο στο Στενό του Χορμούζ
- ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για τον μηχανισμό κατανομής των αιτούντων άσυλο