Bloomberg: Ο Άντονι Μπλίνκεν θα είναι ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Στον Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να αναθέσει ο Τζο Μπάιντεν το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, μετέδωσε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή την οποία δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Μπάιντεν, ο οποίος εγκαθίσταται στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, αναμένεται να ανακοινώνει επίσημα τον Μπλίνκεν αύριο, Τρίτη. Η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου, η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση

της εξουσίας, και ο ίδιος ο Μπλίνκεν απέφυγαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Σύμμαχος του Μπάιντεν, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε σε δήλωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Μπλίνκεν είναι όντως ο πιθανότερος υποψήφιος για να αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αφού ορκιστεί ο Μπάιντεν.

Ποιος είναι ο Άντονι Μπλίνκεν

Ο Μπλίνκεν έχει εμπειρία στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς διετέλεσε αναπληρωτής ΥΠΕΞ από το 2015 έως τον Ιανουάριο του 2017, όταν τελείωσε η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα (είχε πάρει την θέση του Γουίλιαμ Μπερνς ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί).

Επί θητείας Κλίντον είχε θέση στο υπουργείο, ενώ ήταν και μέλος του προσωπικού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Επίσης, στην προεδρία Ομπάμα. υπήρξε Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, ενώ παλαιότερα (2002-08) διετέλεσε ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, καθώς και Διευθυντής Δημοκρατικού Προσωπικού της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπήρξε μεταξύ άλλων και μέλος της προεδρικής μετάβασης Ομπάμα-Μπάιντεν, από το Νοέμβριο του 2008 έως Ιανουάριο του 2009.

Διαβάστε ακόμα:

Εκλογές ΗΠΑ: Τα αποτελέσματα στην Τζόρτζια δεν έχουν επικυρωθεί ακόμη

Κορονοϊός: Πάνω από 250.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ ενόψει της αλλαγής Προεδρίας

Φεύγει ο Tραμπ, έρχεται ο Μπάιντεν: Eν αναμονή ανακοινώσεων την Τρίτη

Keywords
Τυχαία Θέματα