Bitcoin: Πάνω από τα 22.000 δολάρια – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για εξωφρενική άνοδο

Άνοδο περίπου 20% κατέγραψε αυτή την εβδομάδα το Bitcoin, ξεπερνώντας τα 22.000 δολάρια για πρώτη φορά και αναζωπυρώνοντας τις προβλέψεις που υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου θα καταγράψει περισσότερα κέρδη.

Το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 5,5% στα 22.366 δολάρια περίπου την Πέμπτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Το Bitcoin και ο ευρύτερος δείκτης Crypto Galaxy

Bloomberg έχουν τριπλασιαστεί και φέτος. Οι μετοχές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα αυξήθηκαν.

Οι απόψεις για το ράλι στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία διίστανται, δεδομένης της ιστορίας του Bitcoin, για μεγάλες ανόδους αλλά και τεράστιες πτώσεις.

Οι υποστηρικτές του εκτιμούν ότι το κρυπτονόμισμα μπορεί να αποτελέσει μία εναλλακτική επιλογή του χρυσού για την διαφοροποίησης ενός χαρτοφυλακίου, εν μέσω της αδυναμίας του δολαρίου και των πιθανών πληθωριστικών πιέσεων. Άλλοι κάνουν λόγο για μία κερδοσκοπική κίνηση που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην κατάρρευση, όπως συνέβη μετά από το ξέφρενο ανοδικό ράλι που πραγματοποίησε το Bitcoin πριν από τρία χρόνια.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, όπως οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και οικογενειακών γραφείων, διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο αυτή τη φορά, παράλληλα με τα fund που ακολουθούν την τάση.

Η έλλειψη του Bitcoin σε συνδυασμό με την «αχαλίνωτη εκτύπωση χρημάτων» από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, σημαίνει ότι το ψηφιακό νόμισμα θα έπρεπε να φτάσει μέχρι τα 400.000 δολάρια, δήλωσε ο Scott Minerd, διευθύνων σύμβουλος της Guggenheim Investments στην τηλεόραση Bloomberg.

«Η κίνηση άνω των 20.000 δολαρίων ήταν αναμενόμενη και μάλλον εκπλήσσομαι που δεν ήρθε νωρίτερα», δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής της αγοράς στην Oanda Europe Ltd. «Η διάσπαση των 20.000 δολαρίων μπορεί να φέρει ένα ισχυρό τέλος στη φετινή χρονιά».

 «Η χαμηλότερη ετήσια μεταβλητότητα που έχει παρουσιάσει ποτέ το Bitcoin σε σχέση με τον χρυσό και τις αγορές μπορεί να δημιουργήσει ένα πλεονέκτημα απόδοσης στο κρυπτονόμισμα το 2021», ανέφερε ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Mike McGlone σε ένα report.

Εάν το Bitcoin διατηρήσει την ορμή του, τότε «η δοκιμή των 36.000 δολαρίων θα είναι ο επόμενος πραγματικός στόχος», δήλωσε ο Dan Gunsberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Hxro, μιας πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, ανέφερε ότι ένα σημαντικό διάλειμμα κάτω από τα 13.800 δολάρια θα αποτελέσει προάγγελο για μία πιο αδύναμη περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα