Avianca: Πόσα εκατ. δολάρια στοίχισε στην εταιρεία μια λάθος λέξη

Η μετοχή της κολομβιανής αεροπορικής εταιρείας Avianca Holdings SA κατέρρευσε σε πολύ χαμηλά επίπεδα αφού ο πρόεδρος της εταιρείας φέρεται ναα δηλώνει προς τους υπαλλήλους σε ένα βίντεο που διέρρευσε ότι η εταιρεία είναι «σε πτώχευση».

Αποτέλεσμα της είδησης αυτής ήταν η τιμή της μετοχής να υποχωρήσει έως και 15% στην συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Μπογκοτά.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Roberto Kriete,  προσπαθούσε να τονίσει

στους εργαζόμενους την επείγουσα ανάγκη να επιστρέψει η εταιρεία σε κερδοφορία, δήλωσε ο Carlos Enrique Rodriguez, επικεφαλής του τμήματος ερευνών και αναλύσεων  στην εταιρεία Ultrasesrfinco  με έδρα την Μπογκοτά. Αντ ‘αυτού, τα σχόλιά του εξαφάνισαν πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίησης της αγοράς, καθώς το βίντεο εμφανίστηκε στα κοινωνικά μέσα μετά το κλείσιμο των αγορών χθες.

Η εταιρεία προσπάθησε γρήγορα να αξιολογήσει τη δήλωση, μελετώντας το βίντεο στο οποίο ο πρόεδρος Roberto Kriete κάθεται δίπλα από  τον διευθύνοντα σύμβουλο Anko van der Werff σε συνεδρίαση της εταιρείας, λέγοντας ότι αυτό που είπε ήταν μια ανεπίσημη δήλωση , εκτός κειμένου.

Ο Kriete χρησιμοποίησε τον όρο «χρεοκοπία», αν και η εταιρεία δεν βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης ή αφερεγγυότητας, ανέφεραν εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας.

Μια νέα ομάδα διαχείρισης, με επικεφαλής τον Kriete, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου τον Μάιο μετά από μια εταιρική αναδιάρθρωση,  επιχειρεί να αναστρέψει την πορεία της αεροπορικής εταιρείας που χάνει έσοδα, κόβοντας μη κερδοφόρες διαδρομές, πουλώντας κάποια περιουσιακά στοιχεία και μειώνοντας τα χρέη της.

The post Avianca: Πόσα εκατ. δολάρια στοίχισε στην εταιρεία μια λάθος λέξη appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα