Apple: Απέλυσε τουλάχιστον 600 εργαζόμενους μετά την ακύρωση των projects για τα αυτοκίνητα και τις οθόνες

10:04 5/4/2024 - Πηγή: Mononews

Η Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο των αποφάσεων της να ακυρώσει τα σχέδια της για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και οθονών smartwatch, σύμφωνα με ενημερωτικά έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε οκτώ διαφορετικές αναφορές προκειμένου να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα WARN (Worker Adjustment

and Retraining Notification). Οι εταιρείες πρέπει να υποβάλλουν έκθεση στην κρατική υπηρεσία για κάθε διεύθυνση στην Καλιφόρνια που περιλαμβάνει υπαλλήλους που επηρεάζονται από απολύσεις.

Τουλάχιστον 87 άτομα εργάζονταν σε μια διεύθυνση που αντιστοιχεί σε μια μυστική εγκατάσταση της Apple για την ανάπτυξη οθονών επόμενης γενιάς, ενώ οι άλλοι βρίσκονταν σε κτίρια που σχετίζονται με το project του αυτοκινήτου.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Apple άρχισε να περιορίζει και τις δύο πρωτοβουλίες, οι οποίες θεωρούνταν σημαντικές για την πρόοδο των τεχνολογιών της εταιρείας ή την είσοδο της σε σημαντικά νέα πεδία.

Το έργο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ακυρώθηκε εν μέσω αναποφασιστικότητας μεταξύ των στελεχών σχετικά με την κατεύθυνση και το κόστος του. Το πρόγραμμα για τις οθόνες σταμάτησε λόγω διαφόρων προκλήσεων που αφορούσαν στα μηχανολογικά, τους προμηθευτές και το κόστος.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις, 371 υπάλληλοι απολύθηκαν στο κύριο γραφείο της Apple που αφορούσε το αυτοκίνητο στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, ενώ δεκάδες άλλοι που εργάζονταν σε διάφορα γραφεία της περιοχής επηρεάστηκαν επίσης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μέλη της ομάδας αυτοκινήτων της Apple μεταφέρθηκαν σε άλλα τμήματα, όπως της τεχνητής νοημοσύνης ή της ρομποτικής.

Εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των εργαζομένων που επηρεάστηκαν από τις περικοπές θέσεων εργασίας.

Οι ειδοποιήσεις WARN δεν αποκαλύπτουν το πλήρες εύρος των μειώσεων των θέσεων εργασίας επειδή η Apple είχε πολλούς μηχανικούς και στα δύο έργα σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αριζόνα.

Διαβάστε ακόμη:

Apple: Είναι η «οικιακή ρομποτική» το επόμενο μεγάλο βήμα; – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι επενδυτές

Apple: Από αρχές Μαΐου η κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων iPad – Πόσο θα κοστίζουν

Huawei: Ανακάμπτει καθώς Apple και Alibaba χάνουν έδαφος – Ισχυρή τριμηνιαία αύξηση κερδών

Keywords
Αναζητήσεις
apple-apelyse-toulachiston-600-ergazomenous-meta-tin-akyrosi-ton-projects-gia-ta-aftokinita-kai-tis-othones.htm
Τυχαία Θέματα