Amy Coney Barrett: Ποια είναι η συντηρητική δικαστής που θα προτείνει ο Trump για την αντικατάσταση της R.Β.G.

Από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η κορυφαία δικαστικός Ruth Bader Ginsburg, ξεκίνησε η αναζήτηση του αντικαταστάτη του. Παρότι η ίδια είχε ζητήσει επανειλημμένως να μην αντικατασταθεί πριν από τις εκλογές, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε πως έχει ήδη κάνει την επιλογή του. Όπως ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μία «πολύ ταλαντούχα, πανέξυπνη γυναίκα» και οι

φήμες για το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται οργιάζουν. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει σε δύο ονόματα, εκείνο της Amy Coney Barrett και αυτό της Barbara Lagoa. Οι πιθανότητες, όμως, είναι με το μέρος της πρώτης.

Ποια είναι η Amy Coney Barrett
Σύμφωνα με το Axios, ο Trump έχει αναφέρει πολλές φορές ότι τη «φυλάει» για τη θέση της Ginsburg. Χάρη σ’ εκείνον, μάλιστα, έγινε ομοσπονδιακή δικαστής στο Εφετείο, ενώ πριν από αυτό ήταν καθηγήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο Notre Dame και βοηθός του εκλιπόντος δικαστή Antonin Scalia. Φημολογείται πως γνωρίστηκε με τον Πλανητάρχη την περασμένη εβδομάδα, με τους παρευρισκομένους να τονίζουν ότι «τον κέρδισε από το πρώτο λεπτό». Αν πράγματι δοθεί σ’ εκείνη η θέση, θα είναι η νεότερη Ανώτατη Δικαστής της ιστορίας, στα 48 της μόλις χρόνια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα