AXIA για Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί «ο ήλιος θα συνεχίσει να λάμπει»

14:52 7/4/2022 - Πηγή: Mononews

«Ο ήλιος θα συνεχίσει να λάμπει» για την Τράπεζα Πειραιώς…

Με τον δηλωτικό αυτό τίτλο, που παραπέμπει συνειρμικά στο σχέδιο «Sunrise» (ανατολή) της Τράπεζας Πειραιώς, ξεκινούν την αναφορά τους στο business plan της τράπεζας για την περίοδο 2022-2025 οι αναλυτές της AXIA.

Ποια
σημεία στους στόχους χαρακτηρίζονται από «συντηρητικές» εκτιμήσεις

Οι αναλυτές χαιρετίζουν το business plan ως φυσική εξέλιξη του σχεδίου Sunrise και, επισημαίνουν ότι, αν και τόσο το ίδιο το business plan όσο και οι στόχοι είναι πολύ λεπτομερείς και ολοκληρωμένοι, υπάρχουν κάποια σημεία που αξίζει να υπογραμμιστούν.

Τα στοιχεία αυτά είναι τα εξής:

Οι εκτιμήσεις για τα καθαρά έσοδα από τόκους (1,1 δισ. για την περίοδο 2022-24 και 1,2 δισ. ευρώ για το 2025) φαίνεται να είναι στη συντηρητική πλευρά, σε ό,τι αφορά τις αποπληρωμές και τα επιτόκια.Ο ρυθμός αύξησης των χρεώσεων, γύρω στο 9% CAGR, φαίνεται λογικός δεδομένων των επιχειρηματικών ευκαιριών που αναμένονται (βασικά ανάλογα με τις προσπάθειες που θα καταβληθούν σε εσωτερικό επίπεδο).Τα πρόσφατα (και συνεχιζόμενα) μέτρα περικοπής κόστους και η πρόσθετη μείωση του προσωπικού περίπου κατά 3.000-6.000 άτομα θα αντισταθμίσουν με το παραπάνω τις πληθωριστικές πιέσεις στις δαπάνες και θα προλειάνουν το έδαφος για έναν κορυφαίο δείκτη κόστους/εσόδων (
Keywords
Τυχαία Θέματα
AXIA, Τράπεζα Πειραιώς,AXIA, trapeza peiraios