Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επανιδρύει η κυβέρνηση. Νέος υπουργός ο Μηταράκης που «εκλέγεται στη Χίο και γνωρίζει σε βάθος το προσφυγικό»

Στην ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προχωρά η κυβέρνηση με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,υπουργός αναλαμβάνει ο Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο κ. Μηταράκης, μέχρι σήμερα υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ολοκλήρωσε έναν κύκλο προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναπληρωτής υπουργός τοποθετείται
ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τα καθήκοντα του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του Αναπληρωτή Υπουργού, θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοινώνοντας τη δημιουργία του υπουργείου, είπε ότι «η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα και είχε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

Φύλαξη των συνόρων μαςΕπιτάχυνση διαδικασιών ασύλουΑυξημένες επιστροφέςΚλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora.

Αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου».

Πηγές Μαξίμου: Ο Μηταράκης επειδή εκλέγεται στη Χίο γνωρίζει καλά το θέμα

Το σκεπτικό της τοποθέτησης Μηταράκη στο υπουργείο αναλύουν κυβερνητικές πηγές λέγοντας ότι λόγω τόπου εκλογής, εκλέγεται στη Χίο, γνωρίζει σε βάθος το προσφυγικό.

«Ο Νότης Μηταράκης, ως βουλευτής που εκλέγεται στην ακριτική Χίο, συνομιλεί με κατοίκους και φορείς, γνωρίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος και τι πρέπει να γίνει ώστε να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής» λένε χαρακτηριστικά.

Με βάση τις ίδιες πηγές, το κυβερνητικό σχέδιο για το προσφυγικό είναι συγκεκριμένο «η προτεραιότητα τώρα είναι να το εκτελέσουμε άμεσα, μεθοδικά και αποτελεσματικά.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ανά περιοχή ώστε να έχουν πλήρη εικόνα οι πολίτες για την καθημερινή πρόοδο που επιτυγχάνουμε.

Βασικό ρόλο θα διαδραματίσει η διαρκής επικοινωνία της προόδου του σχεδίου, ώστε να αντιμετωπιστεί η δυσπιστία που παρατηρήθηκε σε κάποιες περιοχές της χώρας».

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους «ο Γιώργος Κουμουτσάκος που ως Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, συνέβαλε σημαντικά στην αντιμετώπιση των διεθνών πτυχών του ζητήματος και την προώθηση των θέσεων της χώρας, από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα εργαστεί πάνω στο ίδιο αντικείμενο και ειδικότερα για όλες τις πτυχές της αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής διατηρεί την ευθύνη οργάνωσης και διεύθυνσης του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων».

πηγή: reader.gr

The post Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επανιδρύει η κυβέρνηση. Νέος υπουργός ο Μηταράκης που «εκλέγεται στη Χίο και γνωρίζει σε βάθος το προσφυγικό» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα