Βρέθηκαν οι βαλίτσες της βασίλισσας Φρειδερίκης. Ήταν στοιβαγμένες μαζί με την οικοσκευή στο Τατόι. Άγνωστο το περιεχόμενο

Περίπου 70 βαλίτσες και μπαούλα της βασίλισσας Φρειδερίκης βρέθηκαν στο βασιλικό κτήμα στο Τατόι καθώς και σε άλλα βασιλικά ακίνητα, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης.

Κατά την εκκένωση,  του στάβλου του Γεωργίου του Α’, η οποία πραγματοποιήθηκε, σταδιακά, τις προηγούμενες εβδομάδες, βρέθηκαν αποθηκευμένα πολυάριθμα αντικείμενα από την οικοσκευή της πρώην βασιλικής οικογένειας αλλά και προσωπικά τους αντικείμενα και είδη ένδυσης.

Συγκεκριμένα μέσα στις δεκάδες βαλίτσες που ανακαλύφθηκαν στοιβαγμένες, σε διάφορα σημεία του στάβλου, μαζί με έπιπλα

εποχής, χαλιά και έργα τέχνης, βρέθηκαν πολυτελή φορέματα της Βασίλισσας Φρειδερίκης αλλά και κάποιες παραδοσιακές στολές ξένων χωρών τις οποίες η τέως βασιλική οικογένεια είχε δεχτεί ως δώρα.

Η διαδικασία καθαρισμού και ανοίγματος των πολυάριθμων αυτών βαλιτσών συνεχίζεται αργά και με ιδιαίτερη προσοχή, έτσι ώστε να μην καταστραφεί το περιεχόμενό τους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται πιθανότατα, επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με το τί ήταν αποθηκευμένο, επί δεκαετίες, και στις υπόλοιπες βαλίτσες.

Διαβάστε ακόμα: Εικόνες από το εσωτερικό του πρωην βασιλικού ανακτόρου στο Τατόι. Σύσκεψη για την πορεία αποκατάστασης από το υπουργείο πολιτισμού

The post Βρέθηκαν οι βαλίτσες της βασίλισσας Φρειδερίκης. Ήταν στοιβαγμένες μαζί με την οικοσκευή στο Τατόι. Άγνωστο το περιεχόμενο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα