Βρετανία. Πέθανε στα 100 του από κορωνοϊό ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Τομ Μουρ. Εν μέσω πανδημίας συγκέντρωσε 32 εκατ. λίρες για το βρετανικό ΕΣΥ

Απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών από κορονοϊό  ο βετεράνος ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Τομ Μουρ. Tην Κυριακή o  εισήχθη στο νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση και κατέληξε νωρίτερα σήμερα. Ο ίδιος είχε συγκινήσει τη Βρετανία με την προσπάθειά του να συγκεντρώσει 33 εκατομμύρια στερλίνες για το σύστημα υγείας.

Όπως είχε αναφέρει η κόρη του, ο Μουρ εδώ και εβδομάδες έκανε θεραπεία για πνευμονία και την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Με μεγάλη μας θλίψη

ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, του λοχαγού Τομ Μουρ, βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφεραν οι κόρες του, Χάνα και Λούσι, στην ανακοίνωσή τους. Πρόσθεσαν ότι αισθάνονται ευγνωμοσύνη επειδή κατάφεραν να βρίσκονται στο πλευρό του κατά τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Λίγο πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής ο Τομ Μουρ είχε συγκεντρώσει 32 εκατομμύρια λίρες για το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS) κάνοντας γύρους στον κήπο του σπιτιού του. Ο αρχικός του στόχος ήταν να συγκεντρώσει 1.000 λίρες κάνοντας 100 γύρους στον κήπο του έχοντας τη βοήθεια ενός πι. Αφού κατάφερε να πετύχει το στόχο του ορκίστηκε να συνεχίσει να περπατάει. Έτσι και έγινε. Τελικά κατάφερε να μαζέψει 32.796.355 λίρες. Το ποσό αυτό το δώρισε στο NHS για να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Για αυτή του την κίνηση η βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρισε ιππότη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με τη φυσική παρουσία της βασίλισσας κατ’ εξαίρεση και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το πρώτο lockdown στη Γηραία Αλβιόνα.

pic.twitter.com/4QHUcwrHiH

— Captain Tom Moore (@captaintommoore) February 2, 2021

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

The post Βρετανία. Πέθανε στα 100 του από κορωνοϊό ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Τομ Μουρ. Εν μέσω πανδημίας συγκέντρωσε 32 εκατ. λίρες για το βρετανικό ΕΣΥ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα