Βίντεο με τουρκική ακταιωρό να παρενοχλεί σκάφος του λιμενικού ανοιχτά της Λέσβου. Επιχειρούσε να προωθήσει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Μπαράζ περιστατικών με τουρκικές ακταιωρούς βορειοανατολικά της Λέσβου σήμερα το πρωί, αναφέρει το Λιμενικό, παραθέτοντας και σχετικά βίντεο.

Σύμφωνα με τις αρχές, από τα ξημερώματα έως τις 7 το πρωί κατεγράφησαν έξι συνολικά περιστατικά απόπειρας εισόδου λέμβων με μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τρία ανατολικά της Λέβου, δύο βόρεια και ένα στο νότιο τμήμα.Πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Λέσβου, τουρκική ακταιωρός εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Παρενόχλησε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος του.

Παράλληλα, σε δεύτερο περιστατικό στην ίδια θαλάσσια περιοχή, λέμβος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικής ακταιωρού.

Εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το βίντεο με τους επικίνδυνους ελιγμούς της τουρκικής ακταιωρού

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής με την τουρκική ακταιωρό

Με σκοπό να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελλέγησαν τελικά από άλλη τουρκική ακταιωρό.

Η πρώτη είχε ήδη αποχωρήσει από τη θαλάσσια περιοχή.

Επίσης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην ίδια θαλάσσια περιοχή και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων πλησίον της οριογραμμής, εντοπίστηκε από  Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, λέμβος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Η ανωτέρω λέμβος προσεγγίστηκε από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες επιχείρησαν να την ωθήσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ανεπιτυχώς.

Τελικά, οι επιβαίνοντές της λέμβου περισυνελλέγησαν από τις τουρκικές ακταιωρούς, κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων από το πλήρωμα του ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σημειώνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Βίντεο με τουρκική ακταιωρό να παρενοχλεί σκάφος του λιμενικού ανοιχτά της Λέσβου. Επιχειρούσε να προωθήσει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο, Λιμενικού, Λέσβου, Ύστερα,vinteo, limenikou, lesvou, ystera