Βασίλισσα Ελισάβετ, Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ δίπλα στον Παυλόπουλο για τα 75 χρόνια από την απόβαση της Νορμανδίας

Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων της εξέδρας των επισήμων και δίπλα στην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την απόβαση των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Νορμανδία.

Δίπλα τους στην πρώτη σειρά πήραν τις θέσεις τους ο Εμανουέλ Μακρόν, η Τερέζα Μέι, ο πρίγκιπας Κάρολος, η βασίλισσα Ελισάβετ, ο Ντόναλντ Τραμπ, η Μελάνια Τραμπ,

ο Προκόπης Παυλόπουλος και η Άνγκελα Μέρκελ.

Αύριο, 6 Ιουνίου, συμπληρώνονται 75 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία, γνωστή και ως D – Day, που σήμανε και την αρχή του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Συγκεντρωθήκαμε για να τιμήσουμε εκείνους το θάρρος και η θυσία των οποίων στις ακτές της Νορμανδίας σήμαναν ένα σημείο καμπής στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Υποσχόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ το χρέος μας απέναντί τους» δήλωσε η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Στην τελετή, 300 ήρωες που επιβίωσαν από την εισβολή στη Γαλλία το 1944 ήταν οι επίτιμοι καλεσμένοι, με μια ομάδα να τους χαιρετά για τις θυσίες τους εναντίον της Γερμανίας του Χίτλερ.

Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

«Η ιστορική, από κάθε άποψη, επιχείρηση της Απόβασης στη Νορμανδία ήταν έργο της στενής συνεργασίας των διψασμένων για ελευθερία και Δημοκρατία λαών της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αυτή η συνεργασία είναι επίκαιρη και αναγκαία, αν αναλογισθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον Πλανήτη. Μέσω αυτής πρέπει, για μιαν ακόμη φορά, να υπερασπισθούμε, σε όλο τον κόσμο, την ειρήνη, την ελευθερία και την δημοκρατία. Και κάθε μια πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτό το ιστορικό χρέος», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος

The post Βασίλισσα Ελισάβετ, Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ δίπλα στον Παυλόπουλο για τα 75 χρόνια από την απόβαση της Νορμανδίας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα