Βάσεις 2020. Ιστορική πτώση – Μόλις 625 μόρια η βάση εισαγωγής σε πανεπιστημιακή σχολή. Φιλοσοφία, Φιλολογία, Ιστορία και Αρχαιολογία κάτω από 10.000 μόρια

Αν και οι φετινές Πανελλήνιες έγιναν εν μέσω πανδημίας, ολοκληρώθηκαν με το 77% των υποψηφίων να περνά σε κάποια σχολή.

Μεγάλη ήταν η πτώση των βάσεων στις Ιατρικές Σχολές, όπως για παράδειγμα η Ιατρική Αλεξανδρούποληςμ(17.400), Κρήτης, Ιωαννίνων που χρειάστηκαν κάτω από 18.000 μόρια. Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, χρειάστηκαν μόλις 625 μόρια για πρόσβαση σε ΑΕΙ.

Σε

αντίθεση με τις νομικές σχολές και τις σχολές ψυχολογίας που παρατηρήθηκε αύξηση  στα 265 μόρια. Πολλά περιφερειακά τμήματα φιλοσοφίας, φιλολογίας, ιστορίας και αρχαιολογίας καθώς και τμήματα κοινωνικής πολιτικής είναι κάτω από τα 10.000 μόρια.

Στις σχολές οικονομίας και πληροφορικής, παρατηρήθηκαν αυξήσεις στα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων αλλά και μειώσεις σε πολλά περιφερειακά τμήματα στον βαθμολογικό πυθμένα του 4ου επιστημονικού πεδίου.

Για εκείνους που διαγωνίστηκαν με το παλαιό σύστημα, διαπιστώθηκε άνοδος στις ιατρικές σχολές που ξεκινούσε από τα 200 και έφτανε στα 300 μόρια και εντυπωσιακή πτώση στις νομικές σχολές. Να σημειωθεί ακόμα ότι η πρόσβαση και με το παλαιό και με το νέο σύστημα σε παραδοσιακά τμήματα όπως των Μαθηματικών γίνεται με επιδόσεις της τάξεως των 3.000 μορίων.

The post Βάσεις 2020. Ιστορική πτώση – Μόλις 625 μόρια η βάση εισαγωγής σε πανεπιστημιακή σχολή. Φιλοσοφία, Φιλολογία, Ιστορία και Αρχαιολογία κάτω από 10.000 μόρια appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα