Βάρκα – φάντασμα με πέντε νεκρούς και δύο ανθρώπινα κεφάλια ξεβράστηκε στην Ιαπωνία. Γιατί οι υποψίες στρέφονται στη Β. Κορέα

Πέντε πτώματα και δύο ανθρώπινα κεφάλια ανακαλύφθηκαν σε μια βάρκα σε ακτή της Ιαπωνίας. Η βάρκα – φάντασμα «ξεβράστηκε» στο νησί Σάντο της Ιαπωνίας την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019. 

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν την επόμενη ημέρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, η βάρκα είχε εκτεταμένες ζημιές και στη μία πλευρά της είχε ζωγραφισμένα με κόκκινη μπογιά αριθμούς και διακριτικά από τη Βόρεια Κορέα.
Η βάρκα είχε μήκος περίπου 7,5 μέτρα, 4,5 μέτρα πλάτος και 2 μέτρα ύψος.

Η βάρκα –
φάντασμα «ξεβράστηκε» στο νησί Σάντο της Ιαπωνίας την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019.

Οι αστυνομικές αρχές δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν αν τα  κεφάλια ανήκαν σε δύο από τα πτώματα. Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι σοροί ήταν «μερικώς σκελετωμένες», κάτι που υποδεικνύει ότι τα θύματα ήταν στη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συχνό φαινόμενο τα πλοία- φαντάσματα

Τα πλοία- φαντάσματα που ξεβράζονται στις ακτές της Ιαπωνίας δεν είναι κάτι νέο.
Για πολλά χρόνια, πλοία και βάρκες από τη Βόρεια Κορέα φτάνουν στις ιαπωνικές ακτές.
Πολλά από τα πλοία της Βόρειας Κορέας που παρασύρονται στα ιαπωνικά παράλια είναι κακώς εξοπλισμένα για να ταξιδεύουν σε τόσο μεγάλη απόσταση από την ανοιχτή θάλασσα.
Πολλές φορές είναι άδεις ή περιέχουν ανθρώπινα πτώματα, ειδικά την περίοδο του χειμώνα, η έκθεση στις κακές καιρικές συνθήκες και στο κρύο καθώς και η πείνα είναι οι πιο πιθανές αιτίες θανάτου.

Σε παλαιότερες αντίστοιχες περιπτώσεις, υπήρχαν ότι το πλήρωμα που βρέθηκε στα «πλοία – φαντάσματα» ήταν λιποτάκτες από το καταπιεστικό καθεστώς του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ή κατάσκοποι.

Ωστόσο, πιστεύεται επίσης ότι η φτώχεια αναγκάζει τους Βορειοκορεάτες ψαράδες να αλιεύουν πιο μακριά από τη Βόρεια Κορέα.

Πάντως, οι κακές διπλωματικές σχέσεις των δύο κρατών, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στην διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Πηγή: BBC,CNN

The post Βάρκα – φάντασμα με πέντε νεκρούς και δύο ανθρώπινα κεφάλια ξεβράστηκε στην Ιαπωνία. Γιατί οι υποψίες στρέφονται στη Β. Κορέα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα