Τσιόδρας για fake news: Τα ψευδή νέα οδηγούν σε υιοθέτηση λάθος συμπεριφοράς απέναντι στον κορονοϊό. Να αποφύγουμε το στίγμα και να επιλέξουμε τη σύμπνοια

Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάζει κάποια επιδημιολογικά στοιχεία. Αρχικά αναφέρθηκε στις πιθανότητες για κάποιον ασθενή να μπει σε ΜΕΘ, ενώ τώρα τα στοιχεία αφορούν την πραγματοποίηση των τεστ στη χώρα μας.Τσιόδρας: Ποτέ ξανά τόσοι ασθενείς με πνευμονίαΠοτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε τόσους νοοσηλευόμενους με έναν ιό που κάνει πνευμονία. Χθες το βράδυ είχαμε 1.6000 σε όλη την επικράτεια. Ποτέ ξανά δεν είχαμε, ούτε η χώρα μας, ούτε άλλες χώρες.

Τα βασικά σημεία

των ανακοινώσεων του Σωτήρη Τσιόδρα

Από την αρχή την πανδημίας έχουμε 20πλασιάσει τα τεστ. Κάνουμε πάνω από 20.000 τεστ τη μέρα.
Η θετικότητα στα τεστ που κάνουμε ξεπερνάει πια το 9%. Αυτό δείχνει μια μεγάλη επιδημία στη χώρα.
Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε τόσους νοσηλευόμενους από έναν ιό που κάνει πνευμονία. Ούτε εμείς ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη.
Σε Θεσσαλονίκη 78% των κλινών ΜΕΘ-covid είναι κατειλημμένες.
Το σύστημα υγείας θα πιεστεί τις επόμενες ημέρες .
Στα νοσοκομεία μπαίνουν πλέον περισσότεροι άνθρωποι, από αυτούς που βγαίνουν.
Οι θάνατοι αφορούν κυρίως τους ηλικιωμένους, αλλά έχουμε και 4 περιστατικά στις ηλικίες 55-64 & 4 περιστατικά στις ηλικίες 45-54.

Ενημέρωση Τσιόδρα και για fake newsΔυστυχώς, τα ψευδή νέα οδηγούν όχι μόνο σε υιοθέτηση λάθος συμπεριφοράς απέναντι στον κορονοϊό, αλλά και σε αποδοχή πραγμάτων που είναι καθαρά ψέματα, όπως ότι η Ελβετία είχε ψεύτικο εργαστηριακό έλεγχο που δεν έδειχνε σωστά αποτελέσματα, ενώ στη Νέα Υόρκη έλεγαν ότι το εμβόλιο θα δοκιμαστεί σε μειονότητες.Ο ιός είναι εδώ. Θα παρακαλούσα να αποφύγουμε το στίγμα και να επιλέξουμε τη σύμπνοια, είπε ο κ. Τσιόδρας κλείνοντας την ενημέρωση του. Στο «κόκκινο» ο περισσότερος κόσμοςΟ περισσότερος κόσμος είναι στο κόκκινο. Η Κίνα και η Ωκεανία έζησαν δραματικές καταστάσεις. Στην Αφρική υπάρχει μεγάλη διασπορά.

Αν πιεστεί το σύστημα υγείας περισσότερο θα αυξηθεί και ο αριθμός των θανάτων. Αυτή τη στιγμή πιέζεται το σύστημα γιατί οι εισαγωγές είναι περισσότερες

The post Τσιόδρας για fake news: Τα ψευδή νέα οδηγούν σε υιοθέτηση λάθος συμπεριφοράς απέναντι στον κορονοϊό. Να αποφύγουμε το στίγμα και να επιλέξουμε τη σύμπνοια appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα