Πέντε οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική. Ένας αγνοούμενος και ένας σοβαρά τραυματισμένος. Νύχτα κόλασης για τους κατοίκους. Μεγάλες καταστροφές λόγω χαλαζόπτωσης

Πέντε νεκροί- ανάμεσά τους και ένα παιδί δύο χρονών, ένας αγνοούμενος, ένας σοβαρά τραυματισμένος είναι ο έως τώρα απολογισμός της φονικής θεομηνίας στη Χαλκιδική. Λίγο μετά τη μία τη νύχτα έγιναν γνωστές πληροφορίες για έναν ακόμη νεκρό από την κακοκαιρία, στην Ημαθία.

Το πρώτο θύμα είναι μια γυναίκα 54 ετών από τη Ρουμανία, που σκοτώθηκε όταν έπεσε στέγαστρο στην ταβέρνα που βρισκόταν στα Νέα Πλάγια. Στη Σωζόπολη σε τραγωδία κατέληξαν οι καλοκαιρινές διακοπές ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από

την Τσεχία με τον γιο τους και τον δεκαεννιάχρονο εγγονό τους καθώς το τροχόσπιτό τους ανατράπηκε. Ο ηλικιωμένος σκοτώθηκε επί τόπου και η σύζυγός του υπέκυψε κατά τη διακομιδή της. Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο γιος ενώ ο 19χρονος εγγονός είναι υγιής.
Η τρίτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Νέα Ποτίδαια, όπου ένα δένδρο καταπλάκωσε έναν πατέρα και τον δίχρονο γιο του.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Εξ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Κ. Μακεδονίας, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τέθηκαν σε γενική επιφυλακή και επιχειρούν στην αντιμετώπιση συμβάντων παροχής βοήθειας.

Έχουν ανασυρθεί νεκρά άτομα από τις κάτωθι περιοχές:

• Σωζόπολη 2 νεκροί

Νέα Πλάγια 1 νεκρός και

• Ποτίδαια 2 νεκροί

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τριάντα διασώσεις από κατοικίες και οχήματα, είκοσι άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ συνεχείς είναι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν:

• εκατοντάδες κοπές δέντρων

• απομακρύνσεις αντικειμένων και

• αντλήσεις

Η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Μεγάλης έκτασης καταστροφές έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιοχές, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένουν εδώ και αρκετές ώρες περιοχές στο πρώτο και στο δεύτερο πόδι.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα.

Ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει την πρόγνωση για τις καταιγίδες στη διάρκεια της νύχτας:

The post Πέντε οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική. Ένας αγνοούμενος και ένας σοβαρά τραυματισμένος. Νύχτα κόλασης για τους κατοίκους. Μεγάλες καταστροφές λόγω χαλαζόπτωσης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα