Τρεις νεκροί από πτώση ελικοπτέρου ανάμεσα σε Γαλατά και Πόρο. Προηγήθηκε πρόσκρουση σε καλώδια της ΔΕΗ. Μπλακ αουτ στο νησί

Πολιτικό ελικόπτερο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον ΓαλατάΤρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δυο Ρώσους και έναν Έλληνα. Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια που συνδέουν την Πελοπόννησο με τον Πόρο. Από την πρόσκρουση σημειώθηκε γενικό μπλακ άουτ στο νησί.

Η ΔΕΗ αποφάσισε να διακόψει το ρεύμα σε όλο το νησί

καθώς τα καλώδια βρίσκονται πάνω στο οδόστρωμα. Το ελικόπτερο, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τον Γαλατά με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15:40 – Στη συνέχεια ακούμπησε σε καλώδια με αποτέλεσμα να περιστραφεί γύρω από τον άξονά του και να πέσει στο νερό  κατέπεσε στη θάλασσα, σε βάθος περίπου τεσσάρων μέτρων.

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση ελικοπτέρου που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή Πόρου και Γαλατά.

«Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ακόμη πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Σε επιφυλακή είναι το Κέντρο Υγείας του νησιού ενώ το νησί έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν να πέσει το ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, περιέγραψε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Στρατηγός, μιλώντας στο OPEN TV. «Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους». Ο πρώην δήμαρχος του Πόρου επιβεβαιώνει ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως στο νησί επικρατεί γενικό μπλακ άουτ.

The post Τρεις νεκροί από πτώση ελικοπτέρου ανάμεσα σε Γαλατά και Πόρο. Προηγήθηκε πρόσκρουση σε καλώδια της ΔΕΗ. Μπλακ αουτ στο νησί appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα