Τουρκικό «παζάρι» του Ερντογάν : «Δώστε μας πίσω τους 8 αξιωματικούς για να δούμε το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών»

Θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς έθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εκτός των άλλων τόνισε ότι « δεν επιθυμούμε να ανέβει το θερμόμετρο στο Αιγαίο» κατά τη διάρκεια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης και μεταδόθηκε απευθείας ταυτόχρονα από τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας, ενόψει των πρόωρων εκλογών.

«Από εμάς ζήτησαν να δώσουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Κι εμείς τους είπαμε πως υπάρχουν οκτώ στρατιωτικοί που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα. Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε. Αν μας δώσετε αυτούς

τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους άλλους. Διότι αυτοί έκαναν παραβίαση συνόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ιο σουλτάνος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα Πρόεδρο».

Από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, δεν έλειψε το σχόλιό του για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Πρέπει να μας τους επιστρέψουν» είπε, χαρακτηρίζοντάς τους «γκιουλενιστές», και συμππλήρωσε: «Πρέπει να ερωτηθεί η Ελλάδα τι κάνει γι’ αυτό (…) Δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν κάνουμε τέτοια προσπάθεια», είπε.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στον επαναπατρισμό του Αμερικανού πάστορα, που κρατείται στις τουρκικές φυλακές, κατηγορούμενος για διασυνδέσεις με τους συμμετέχοντες στην απόπειρα πραξικοπήματος, το 2016.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να προσέχουν τις δικές τους ενέργειες», είπε χαρακτηριστικά.

The post Τουρκικό «παζάρι» του Ερντογάν : «Δώστε μας πίσω τους 8 αξιωματικούς για να δούμε το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα