Το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά που κέρδισε τη Disney! «Το κοτσάνι του πετροκέρασου» πήρε το βραβείο του καλύτερου διαδραστικού βιβλίου για παιδιά

Ο Ευγένιος Τριβιζάς συνεχίζει να εκπροσωπεί τα ελληνικά γράμματα διεθνώς και να διακρίνεται για την ποιότητα της δουλειάς του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «filoitexnisfilosofias», το ηλεκτρονικό βιβλίο «Little Emily» («Το κοτσάνι του πετροκέρασου»), του συγγραφέα, απέσπασε το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας στα KidscreenAwards. Το KidscreenAwards θεωρείται ο σημαντικότερoς φορέας βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακoύ περιεχομένου στις ΗΠΑ.

Το βραβείο διεκδίκησαν επίσης

κορυφαίες εταιρείες παραγωγής και συγκεκριμένα η Disneyμε το «Story Central»και η Play Date Digitalμε το «My Little Pony». Ο Ευγένιος Τριβιζάς δήλωσε στα «ΝΕΑ»: «Ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατροπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου».

Ο συγγραφέας ανέφερε ακόμη στην εφημερίδα: «Έχω πει συχνά ότι πηγή έμπνευσής μου είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα, όπως ένα καλαμάκι πορτοκαλάδας, ένα ξυλάκι παγωτού, ένα χρυσόχαρτο από σοκολατάκι, ένα καμένο σπίρτο ή ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Από ένα κοτσάνι πετροκέρασου ξεκίνησε η ιστορία που βραβεύτηκε στo Μαϊάμι σε συνδυασμό με μια ανάμνηση του καλού μου φίλου ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου. Η ιστορία δείχνει ότι ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη».

«Μπαμπά, νικήσατε τον Ντίσνεϊ!» είπε στο άκουσμα της βράβευσης ο μικρός Γιάννης στον πατέρα του Π. Ράππα, ανιμέιτορ της ψηφιακής εικονογράφησης και δημιουργό της εφαρμογής για κινητά και ταμπλέτες.

Το παραμύθι

«Το κοτσάνι του Πετροκέρασου» είναι η ιστορία ενός μαγικού Πλανήτη των Χρωμάτων, τον οποίο έχει ζωγραφίσει εξολοκλήρου ο Αλέξης Πτωτιστής για την κόρη του Ζωή. Άλλωστε οι δυο τους είναι οι μοναδικοί κάτοικοι του πλανήτη. Δυστυχώς, η ευτυχία του πλανήτη απειλείται από καταχθόνιους εχθρούς που προσπαθούν να τον καταστρέψουν με βόμβες από γομολάστιχα. Το κακό όμως δεν θα μπορέσει να νικήσει και η ζωή θα γεννηθεί ξανά από την αρχή…χάρη σε ένα κοτσάνι πετροκέρασου.
Η ιστορία προβάλλει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα και εξυμνεί τη στοργή και τη φροντίδα, περνώντας ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

πηγή: filoitexnisfilosofias.com

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Ευγένιος Τριβιζάς. Ο καθηγητής εγκληματολογίας που θεωρεί το ελληνικό σχολειό βαρετό και εχθρό της δημιουργικότητας. Ανακάλυψε τη Φρουτοπία και είναι μόνιμος κάτοικος στο νησί των πυροτεχνημάτων (βίντεο)…  

The post Το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά που κέρδισε τη Disney! «Το κοτσάνι του πετροκέρασου» πήρε το βραβείο του καλύτερου διαδραστικού βιβλίου για παιδιά appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα