Το Νησί του Πάσχα, παρά τα μηδενικά κρούσματα, παρέλαβε 1.200 δόσεις εμβολίου. Οι αρχές θέλουν να ανοσοποιηθούν περίπου 8.000 άνθρωποι, δηλαδή το 80% των κατοίκων

To Nησί του Πάσχα παρέλαβε τις πρώτες 1.200 δόσεις εμβολίου, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα κορονοϊού.

Το Νησί του Πάσχα εδώ και τουλάχιστον 300 μέρες έχει προχωρήσει σε απόλυτο κλείσιμο του τουρισμού. Το αποτέλεσμα είναι να αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μέρη που δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε αυτό το διάστημα.

«Δεν έχουμε κανένα κρούσμα εδώ και 312 ημέρες χάρη στην

απόφαση, που εγκρίθηκε από την κοινότητα, να κλείσουμε με το νησί», εξήγησε ο Πέδρο Έντμουντς. Χωρίς τον τουρισμό, τον τομέα που φέρνει σχεδόν όλα τους τα έσοδα, οι κάτοικοι ζουν χάρη στον εφοδιασμό από την ηπειρωτική χώρα και την προαιώνια πολυνησιακή παράδοση που επιτάσσει κοινοκτημοσύνη, το μοίρασμα των αγαθών σε όλους, κατά τον δήμαρχο.

Τα εμβόλια της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρείας Sinovac έφτασαν την Πέμπτη με την εβδομαδιαία πτήση που συνδέει το νησί με την ήπειρο, σε απόσταση 3.700 χιλιομέτρων. Το νησί αναμένει να λάβει 16.000 δόσεις. Οι αρχές θέλουν να ανοσοποιηθούν περίπου 8.000 άνθρωποι, με άλλα λόγια να εμβολιαστεί το 80% των κατοίκων.

«Αρχίζουμε στοχευμένα, δηλαδή (ανοσοποιώντας) το ιατρικό και το υγειονομικό προσωπικό και τους ανθρώπους άνω των 80 ετών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος του Νησιού του Πάσχα, ο Πέδρο Έντμουντς.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε στο Instagram. Η εφαρμογή έφτασε το 1 εκατομμύριο χρήστες σε δύο μήνες. Ποιοι δημιούργησαν την εφαρμογή

The post Το Νησί του Πάσχα, παρά τα μηδενικά κρούσματα, παρέλαβε 1.200 δόσεις εμβολίου. Οι αρχές θέλουν να ανοσοποιηθούν περίπου 8.000 άνθρωποι, δηλαδή το 80% των κατοίκων appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα