Το μήνυμα του διευθυντή ΠΟΥ στους Έλληνες. «Λίγη υπομονή, το εμβόλιο είναι εδώ». Κικίλιας: Μόλις παραλάβουμε, την επομένη θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός

Μήνυμα στον ελληνικό λαό, τόσο για τα μέτρα προστασίας που έχουμε στη διάθεσή μας αυτήν την περίοδο, όσο και για τα εμβόλια που αναμένεται να λάβουν έγκριση το αμέσως επόμενο διάστημα απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε

«Αν κάνουμε τις καλύτερες επιλογές, ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Είναι μία πρόκληση. Να κρατάμε μία κοινωνική απόσταση και να φοράμε μάσκες. Να παραμένουμε σπίτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά. Να αποφύγουμε το πλήθος, τους κλειστούς χώρους και τη στενή επαφή. Πρέπει να τα λάβουμε

όλα υπόψιν, αλλιώς θα γίνει μεγάλη ζημιά. Είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα, ή θα κρατήσουμε σε αυτόν το σημείο τον ιό.

Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Πέρυσι η Ευρώπη ανέφερε ένα μεγάλο πλήθος ασθενειών. Η Ελλάδα δεν είχε τέτοιες αναφορές, διότι υπάρχει ένα ευρύ πρόγραμμα εμβολιασμού.

Ενώ τα εμβόλια σώζουν ζωές, ο φόβος αφαιρεί ζωές. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει προβληματισμός, αλλά τα εμβόλια που θα λάβουν έγκριση, θα είναι ασφαλή. Επιπλέον πρέπει να βρούμε τις πολιτικές. Λίγο ακόμη υπομονή, για να μπει ένα φρένο στην πανδημία.

Η ΕΕ έχει σχεδιάσει ένα πλάνο για τον εμβολιασμό. Έχει διασφαλιστεί ότι η παραλαβή θα γίνει δίκαια και στον ίδιο χρόνο. Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας. Το μεγαλύτερο δώρο για τους αγαπημένους μας φέτος τα Χριστούγεννα, θα είναι να προφυλάξουμε τους αγαπημένους μας και να σώσουμε ζωές».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε την ενημέρωση της Τετάρτης, προλογίζοντας το μήνυμα Κλούγκε. Ωστόσο, το βίντεο προβλήθηκε με προβλήματα στον ήχο και την μετάφραση, με αποτέλεσμα η μετάδοση του να διακοπεί.

«Η ΕΡΤ προσπαθεί να διορθώσει τα θέματα με το κοντρόλ, ώστε να παρουσιάσει το μήνυμα του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ» είπε ο κ. Κικίλιας. Τελικά, η δημόσια τηλεόραση αποκατάστησε το πρόβλημα και το βίντεο προβλήθηκε λίγα λεπτά αργότερα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας ανέφερε κατά την ενημέρωση ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούμε όλοι για τον τρόπο που θα κληθούμε να οργανωθούμε και να εμβολιάσουμε τους πολίτες. Γίνεται για πρώτη φορά μία συνολική προσπάθεια στην Ευρώπη. Με το που θα εγκριθούν τα εμβόλια, θα παραλάβουμε τα εμβόλια και την επομένη της παραλαβής, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός».

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: youtube

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Γκάλης, ο πρώην πυγμάχος που άλλαξε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Γιατί το πρώτο δελτίο του αθλητή έγραφε Νικόλαος Γεωργαλής

The post Το μήνυμα του διευθυντή ΠΟΥ στους Έλληνες. «Λίγη υπομονή, το εμβόλιο είναι εδώ». Κικίλιας: Μόλις παραλάβουμε, την επομένη θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα