Το Oruc Reis ξεκινά πάλι έρευνες νότια του Καστελόριζου. Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX και τορπιλίζει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα

«Τορπίλη» στις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα ρίχνει για μια ακόμα φορά η Τουρκία, αφού όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Κυριακής η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η νέα οδηγία που εκδόθηκε από την Αττάλεια, αναφέρει πως το σκάφος θα κινηθεί από σήμερα και για τις επόμενες δέκα ημέρες νότια

του Καστελόριζου, συνεχίζοντας τις έρευνες στην περιοχή, σε μία ακόμη προκλητική κίνηση της Τουρκίας, λίγο πριν αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές των δύο πλευρών.

Η φιλοκυβερνητική Sabah αναφέρει πως το Oruc Reis θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας τις έρευνες στην περιοχή έως τις 22 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η νέα οδηγία της Τουρκίας, το ερευνητικό θα συνοδεύεται από τα πλοιάρια ATAMAN και CENGİZHAN.

Η νέα προκλητική κίνηση έρχεται λίγες μόλις ώρες πριν από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο, όπου Ελλάδα και Κύπρος θα θίξουν και το θέμα των προκλήσεων στην Βαρώσια.

The post Το Oruc Reis ξεκινά πάλι έρευνες νότια του Καστελόριζου. Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX και τορπιλίζει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα