Το Breakdance γίνεται ολυμπιακό άθλημα από το 2024. H επιβεβαίωση ήρθε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή

Μετά το Skateboarding, την αναρρίχηση και το σερφ, τα οποία αναμένεται να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το breakdancing είναι έτοιμο να ντεμπουτάρει στο Παρίσι το 2024.

Όπως επιβεβαίωσε τη Δευτέρα (7/12), η  Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, το breakdancing, θα είναι το νέο σπορ στη λίστα των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων από το Παρίσι το 2024 καθώς
φαίνεται ν’ αντανακλά τις προτιμήσεις ενός πιο νεανικού κοινού. Το συγκεκριμένο σπορ προστίθεται στο skateboarding, την αναρρίχηση και το σερφ, τα οποία μπήκαν στο πρόγραμμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι μετατοπίστηκαν για το καλοκαίρι του 2021 εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19.

Η συγκεκριμένη ιδέα προτάθηκε πριν από δύο χρόνια μετά την επιτυχία που είχε στην επίσημη δοκιμή του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2018 στο Μπουένος Άιρες.

Τότε οι διαγωνιζόμενοι είχαν αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλον σε «μονομαχίες» ένας εναντίον ενός.

Διαβάστε επίσης: Που βρίσκεται η πόλη που δεν έχει κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση και ιντερνέτ. Η αστυνομία ανιχνεύει με ειδικά μηχανήματα τις ηλεκτρονικές συσκευές, που «απειλούν» τη ζωή των κατοίκων

Ο Ρώσος Σεργκέι ο «μπάμπουρας» Τσερνίσεφ ήταν ο νικητής στους εφήβους και η Γιαπωνέζα Ράμου το «κριάρι» Καβάι κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στις νεάνιδες.

Το breakdance θα παρουσιαστεί το 2024 στο Παρίσι σ’ ένα κεντρικό χώρο εκδηλώσεων μαζί με το μπάσκετ 3*3 και την αγωνιστική αναρρίχηση.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι ασχολούνται με το breakdancing, ενώ οι τελικοί της Red Bull BC One World Final του 2019, είχαν περισσότερες από 50 εκατομμύρια προβολές σε πλατφόρμες του διαδικτύου.

The post Το Breakdance γίνεται ολυμπιακό άθλημα από το 2024. H επιβεβαίωση ήρθε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα