Την Τετάρτη οι πρώτες δόσεις Johnson & Johnson. Στις 24 Απριλίου ανοίγουν τα ραντεβού για ηλικίες 50-54

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου αναμένονται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς.

Συγκεκριμένα, θα φτάσουν 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson

και την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί με αυτό.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι από 16-19 Απριλίου ανοίξουν τα ραντεβού της δεύτερης κατηγορίας πολιτών με υποκείμενα νοσήματα (aφορά 800.000 πολίτες ηλικίας 19 έως 59 ετών). Το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά, δηλαδή τη μία μέρα μπορεί να προσέρχονται άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη, την επόμενη με άλλο νόσημα.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας… 

Ακολούθως στις 21 Απριλίου θα ανοίξουν τα ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες ηλικίας 55-59 ετών.

Από τις 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες 50-54 ετών.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν γίνει πάνω από 2.210.000 εμβολιασμοί. 1.468.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει την πρώτη δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 14% και 743.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 7%.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε αρχικά στα θρομβωτικά επεισόδια που έχουν σημειωθεί μετά από εμβολιασμό με Astrazeneca κι έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, λέγοντας πως «δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση των εκδηλώσεων αυτών, με προηγούμενο θρόμβωσης, ή θρομβοπενίας».

Σχολιάζοντας στις ανακοινώσεις του ΕΜΑ που κάνουν λόγο για «πολύ σπάνιες περιπτώσεις» τέτοιων επεισοδίων μετά από εμβολιασμό με Astrazeneca, είπε πως η πιθανότητα -παγκοσμίως- να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία προς 100.000 δόσεις εμβολίου, ενώ η πιθανότητα θανάτου αντιστοιχεί σε 2 στο εκατομμύριο.

Η Εθνική επιτροπή συνιστά τη συνέχιση του εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια, για άτομα ηλικία από 30 και πάνω.

Στο emvolio.gov.gr υπάρχουν οδηγίες για την έγκαιρη διάγνωση των συμπτωμάτων αυτών και την αντιμετώπισή τους. Δεν συνίσταται κάποια ιδιαίτερη αγωγή σε άτομα που πρόκειται να εμβολιαστούν

Αναφέρθηκε, επίσης, στον εμβολιασμό των παιδιών, θέμα που θα απασχολήσει στο μέλλον.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Την Τετάρτη οι πρώτες δόσεις Johnson & Johnson. Στις 24 Απριλίου ανοίγουν τα ραντεβού για ηλικίες 50-54 appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα