Θύμα βιασμού σε ραντεβού είχε πέσει η βραβευμένη ηθοποιός Μίρα Σορβίνο. Είχε ξεκινήσει το κίνημα #MeToo κατά του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός του Χόλιγουντ Μίρα Σορβίνο που αναδείχθηκε μέσα από την ταινία του Γούντι Άλεν Ακαταμάχητη Αφροδίτη δήλωσε δημόσια σε ομιλία της ότι έχει πέσει θύμα βιασμού από άνδρα που είχε βγει ραντεβού.

Τη σοκαριστική δήλωση έκανε σε συνέντευξη τύπου για την αυστηριοποίηση  της νομοθεσίας στην Νέα Υόρκη για τα αδικήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και του βιασμού.
Η Σορβίνο ήταν από τις πρώτες γυναίκες που κατήγγειλαν δημόσια τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση.

«Το κίνημα του #MeToo υπήρξε γενικά υπέροχο, αλλά για μένα, σε προσωπικό επίπεδο, ήταν κάτι το άκρως τραυματικό. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσω ξανά το παρελθόν και τους δαίμονές μου, με έναν τρόπο που δεν είχα προσχεδιάσει. Δεν είχα αντιμετωπίσει επαρκώς παλιά τραύματα ούτε είχα αποζητήσει τη βοήθεια που χρειαζόμουν. Ο περασμένος 1,5 χρόνος ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα, δύσκολη και συνάμα υπέροχη περίοδος για μένα. Πλέον μπορώ να βρεθώ απέναντί σας και να σας πω ότι, όχι μόνο υπήρξα θύμα παρενόχλησης και βιαιοπραγίας από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά και ότι έχω δεχτεί σεξουαλική επίθεση και έχω επιζήσει από βιασμό σε ραντεβού», είπε η Μίρα Σορβίνο.

Και συνέχισε εξηγώντας τους λόγους που μέχρι τώρα είχε κρατήσει το στόμα της κλειστό σχετικά με τον  βιασμό της: «Στις περιπτώσεις βιασμού δευτέρου βαθμού, κατηγορία στην οποία θα ενέπιπτε ο δικός μου, αισθάνεσαι ντροπή. Νιώθεις ότι με κάποιον τρόπο φταις εσύ, ότι έπρεπε να είχες φανεί πιο έξυπνη, ότι έπρεπε να είχες προστατεύσει τον εαυτό σου καλύτερα, ότι δεν έπρεπε να είχες πιει εκείνο το ποτό, που μπορεί να περιείχε οτιδήποτε».

Στο παρελθόν σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί από  τον  Χάρβεϊ Γουάινστιν, είχε πει ότι είχε προσπαθήσει να της κάνει μασάζσε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο το 1995, και την πίεζε να κάνουν σεξ.
Μάλιστα, ένα  βράδυ είχε πάει στο σπίτι της χωρίς να την ενημερώσει, αλλά εκείνη πρόλαβε να καλέσει έναν φίλο της για να την προστατέψει.

Η Μίρα Σορβίνο υποστήριξε ότι μετά την άρνησή της, μπήκε στη «μαύρη λίστα» των στούντιο, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά η καριέρα της.Διαβάστε στην «ΜτΧ»:  Το «λευκό βασανιστήριο». Η απομόνωση κρατουμένων σε κελιά όπου τα πάντα είναι λευκά και αθόρυβα. Λευκοί τοίχοι, λευκά ρούχα, λευκά σερβίτσια οδηγούν τους κρατούμενους στην τρέλα

The post Θύμα βιασμού σε ραντεβού είχε πέσει η βραβευμένη ηθοποιός Μίρα Σορβίνο. Είχε ξεκινήσει το κίνημα #MeToo κατά του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα