Θετικά στον κορωνοϊό τέσσερα λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης. Τι συμπτώματα παρουσίασαν

Προβληματισμός επικρατεί στις κτηνιατρικές αρχές της Ισπανίας μετά εντοπισμό τεσσάρων λιονταριών θετικών στον κορωνοϊό σε ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης. Πρόκειται για τη μόλις δεύτερη γνωστή περίπτωση μόλυνσης μεγάλων αιλουροειδών από τη νόσο.

Τρεις λέαινες με τα ονόματα Ζάλα, Νίμα και Ραν Ραν και ένα αρσενικό λιοντάρι, ο Κιούμπε, διαγνώσθηκαν θετικά στον ιό αφού οι φύλακες παρατήρησαν πως τα ζώα είχαν εμφανίσει ελαφρά συμπτώματα -τα οποία εξαφανίστηκαν μετά από 15νθήμερη φαρμακευτική αγωγή.Δύο μέλη του προσωπικού του ζωολογικού κήπου βρέθηκαν επίσης θετικά

στον κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες ερευνούν πώς μολύνθηκαν τα λιοντάρια. Οι φύλακες έκαναν τεστ PCR στα λιοντάρια με τον ίδιο τρόπο που γίνονται τα τεστ αυτά στους ανθρώπους, καθώς τα ζώα είναι συνηθισμένα στην επαφή με το προσωπικού του ζωολογικού κήπου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», είναι ο μόνος ζωολογικός κήπος όπου μεγάλα αιλουροειδή είναι γνωστό πως μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό. Όλα τα ζώα πάντως είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο χώρος παραμένει ανοικτός  για τους επισκέπτες αφού δεν είχαν έρθει σε επαφή με άλλα ζώα.Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕΔιαβάστε ακόμα: Οι δίκες – παρωδία που οδήγησαν στον απαγχονισμό επιφανών Ποντίων από τον Κεμάλ. Τα «Δικαστήρια της Αμάσειας», όπου αποφασίστηκε ο απαγχονισμός 500 ποντίων χωρίς κανένα στοιχείο

The post Θετικά στον κορωνοϊό τέσσερα λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης. Τι συμπτώματα παρουσίασαν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα