Θάνατος ομογενή από τέιζερ στην Ν Υόρκη. Ο γείτονας που κάλεσε την αστυνομία φώναζε «μπράβο» κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του Γιώργου Ζαπάντη, του 29χρονου Ελληνοαμερικανού που έπεσε νεκρός από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη μετά από εκτεταμένη χρήση του τέιζερ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Η μητέρα του θύματος, μίλησε στον ΑΝΤ1 περιγράφοντας με λεπτομέρειες τη στιγμή της σύλληψής του.

Όπως είπε η μητέρα του ομογενή, ο γιος της ακολουθούσε τις οδηγίες των αστυνομικών που του έριχναν συνέχεια με το τέιζερ, ενώ όταν μία αυτόπτης μάρτυς τους είπε να σταματήσουν, ο ένας αστυνομικός ζήτησε από τον συνάδελφό

του που κρατούσε το τέιζερ να συνεχίσει. Σύμφωνα πάντα με τη μητέρα του Ζαπάντη, ο ομογενής τους είπε «δεν μπορώ να αναπνεύσω», με τους αστυνομικούς να του απαντούν ότι «όλοι τα ίδια λέτε».

Όλα ξεκίνησαν από το τηλεφώνημα ενός γείτονα για άνδρα που οπλοφορούσε. Ο υπερβολικός ζήλος τεσσάρων αστυνομικών εναντίον ενός 29χρονου ομογενή και η συνεχή χρήση taser συνθέτουν το παζλ ενός ακόμη θανάτου από υπερβολική αστυνομική βία. Ο Γιώργος Ζαπάντης, σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, ήταν ένα ήσυχο παιδί, που έπασχε από χρόνια διπολική διαταραχή.

Διαβάστε επίσης: Η πόλη που το «αμερικανικό όνειρο» έγινε εφιάλτης. Πώς η μέκκα των αυτοκινήτων κατέρρευσε. Η ιστορία του Ντιτρόιτ σε τέσσερις τροχούς…

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν, ο γείτονας που κάλεσε την αστυνομία και από τον οποίο ξεκίνησαν όλα, φέρεται να παρενοχλούσε συστηματικά τον Γιώργο Ζαπάντη, κάτι που γνώριζαν η μητέρα και οι δικοί του άνθρωποι. Αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονο Έλληνα διπολικού, ο γείτονας χειροκροτούσε και φώναζε «μπράβο».

Να σημειωθεί ότι το θύμα έπασχε από διπολισμό και όπως φάνηκε από τα βίντεο που κατέγραψαν στα κινητά τους οι γείτονες, στη φάση της σύλληψης ήταν άοπλος, με τους αστυνομικούς να ισχυρίζονται πως όταν εμφανίστηκε μπροστά τους κρατούσε ένα σπαθί.

Διαβάστε επίσης: Η αποκάλυψη των θησαυρών της Ακρόπολης μετά την τουρκοκρατία. Πού είχαν θάψει οι Αθηναίοι τα κορυφαία γλυπτά για να τα γλυτώσουν από την επιδρομή των Περσών …

The post Θάνατος ομογενή από τέιζερ στην Ν Υόρκη. Ο γείτονας που κάλεσε την αστυνομία φώναζε «μπράβο» κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Τι καταγγέλλει η μητέρα του appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα